Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fermele solare Siemens, in 30 de tari

În ultimii ani, Siemens a acumulat foarte multă experiența în construirea centralelor fotovoltaice, prin proiectele dezvoltate în peste 30 de țări, care totalizează o putere maximă de peste 160 MW.

Echipamentele produse de Siemens sunt de cel mai înalt nivel tehnologic, fapt ce asigură fiabilitatea și cel mai bun randament posibil pentru o centrală fotovoltaică.
 

Care sunt realizarile Siemens in domeniul energiei fotovoltaice?

Siemens produce toata gama de echipamente electrice necesare la construirea unei centrale fotovoltaice: invertoare, transformatoare, celule electrice, statii meteo, sisteme de monitorizare si control. Toate aceste echipamente sunt de cel mai inalt nivel tehnologic, ceea ce asigura fiabilitatea si cel mai bun randament posibil pentru centrala fotovoltaica. In ultimii ani, Siemens a acumulat foarte multa experienta in construirea centralelor fotovoltaice, prin proiectele dezvoltate in peste 30 de tari si care totalizeaza o putere maxima de peste 160 MW. Faptul ca Siemens este si producator, si integrator in domeniul centralelor fotovoltaice aduce firma intr-o pozitie privilegiata in preferintele investitorilor in energii regenerabile, care urmaresc sa lucreze cu parteneri de incredere pentru a-si proteja investitia.

Care sunt tarile in care Siemens a construit ferme solare?

Siemens este activ in domeniul energiei fotovoltaice in peste 30 de tari din intreaga lume, dintre care amintesc Franta sau Israel, si, totodata, este foarte interesat de potentialul Romaniei in acest domeniu.

Unde se afla cea mai mare ferma solara a Siemens?

Cea mai mare centrala fotovoltaica finalizata de Siemens este la Les Meés, in Franta, si are o capacitate maxima de 31 MW. Centrala a fost instalata intr-un timp-record, de numai 10 luni, si asigura energia electrica necesara unui numar de 12.000 de locuinte. Prin contract, Siemens asigura operarea, si mentenanta centralei pe o perioada de 18 ani, garantand investitorului si parametrii de performanta.

Este Siemens implicat, in Romania,  in proiecte care vizeaza energiile regenerabile ?

Siemens a inceput anul trecut, in Romania, primele proiecte in domeniul eolian. Compania noastra ofera o importanta deosebita energiei regenerabile, acest domeniu facand parte din directia strategica de afaceri atat locala, cat si a grupului.

In tara noastra sunt comercializate echipamente fotovoltaice produse de Siemens?

Siemens Romania are competentele necesare pentru consultanta si comercializarea echipamentelor electrice necesare intr-o centrala fotovoltaica. Pe langa consultanta si comercializare, Siemens Romania poate sa asigure si implementarea unor proiecte la cheie, in calitate de contractor general.

Siemens produce panouri fotovoltaice?

Siemens nu produce panouri fotovoltaice, dar are incheiate parteneriate la nivel mondial cu producatori consacrati, pentru a le oferi clientilor solutii optime in functie de particularitatile proiectelor in care sunt implicati. In functie de conditiile concrete in care se dezvolta un proiect de centrala fotovoltaica, exista diferiti parametri care pot deveni foarte importanti sau chiar critici. De exemplu, poate fi important ca suprafata ocupata sa fie minima, si atunci se aleg panouri cu randament foarte mare, sau poate fi important ca investitia initiala sa se incadreze intr-un anumit buget, si atunci se aleg panouri cu un randament mai mic, dar mai ieftine.

Interviu realizat de Mihaela Pavnutescu

Citeste si:  Siemens va opri constructia de reactoare nucleare
 

spot_img

Ultimele știri