Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fetele pe bicicleta, marea atractie a Bike Fest 2012

Ultima zi a Bike Fest 2012, cel mai important eveniment anual dedicat ciclismului urban, a inclus o proba extrem de aplaudata de spectatori.

Peste 300 de doamne si domnisoare au pornit intr-o plimbare pe biciclete, prin centrul Bucurestiului, pe un traseu de circa 6,5 kilometri, revenind apoi in Parcul Izvor.

Plimbarea de duminica, pe doua roti, a constituit turul ciclist de toamna din seria de actiuni denumite “Femeia pe bicicleta”, organizate de SkirtBike in parteneriat cu Green Revolution.

Conditia obligatorie a fost eleganta

Pentru participante, o conditie obligatorie a fost sa fie imbracate in rochie sau in fusta. De altfel, deviza acestei actiuni a fost “Dress code – Eleganta pe doua roti”. In principiu, actiunea a fost rezervata sexului frumos. Cu toate acestea, s-au putut “integra” in plutonul ciclist si barbatii, cu conditia sa fie imbracati extrem de elegant.

Unele fete au participat la plimbarea de duminica chiar pe biciclete I Velo, puse la dispozitie de Raiffeisen Bank si Green Revolution.

Firma Sephora, sponsor al Bike Fest 2012, oferise sambata un machiaj profesionist si o sedinta foto gratuita pentru 12 fete care vor ilustra calendarul Chic Bike Fest pe anul 2013.

Iar duminica, Sephora a oferit premii in produse cosmetice, prin tragere la sorti, pentru trei dintre fetele participante la turul ciclist.

„Merg pe bicicleta in fiecare saptamana. Din pacate n-o pot face in fiecare zi, pentru ca nu-mi permite timpul. Nu pot merge la serviciu pe bicicleta. Eu locuiesc in Baneasa si pana in centrul Bucurestiului e riscant sa mergi pe bicicleta”, a explicat, pentru Green Report, Oana Flavia Sarbu, premiata de Sephora.

Oana (25 de ani), specialista in comunicare, a participat la plimbarea de duminica a SkirtBike cu bicicleta proprie, marca Giant, pe care a primit-o cadou acum doi ani, de ziua ei.

Totusi, fata marturiseste ca n-a avut curaj sa se inscrie si la Pentathlonul ciclist. „A fost in schimb prietenul meu”, ne asigura Oana.

Aceeasi problema: pistele

Dupa cum au recunoscut si participantele la Bike Fest, marea problema a transportului pe doua roti, in Bucuresti, o reprezinta lipsa infrastructurii specifice ciclismului, in primul rand a pistelor pentru biciclete.

“Peste o mie de ciclisti au raspuns invitatiei noastre la Bike Fest 2012. In aceste doua zile, am demonstrat ca noi, biciclistii urbani, suntem multi si reprezentam o forta. Avem nevoie in orasele Romaniei de piste pentru biciclete si de parcari pentru biciclete!”, a subliniat din nou, pentru Green Report, Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Forta, echilibru si frumusete in gala finala a Bike Fest 2012

Alice Stan, aleasa “Biciclista urbana a anului”, la Bike Fest 2012

Cele mai frumoase bicicliste defileaza in Parcul Izvor

Concurentii Bike Fest au luat startul din Herastrau

 

spot_img

Ultimele știri