Fii infidel masinii pe 22 septembrie

Pe 22 septembrie, cand sute de orase din Europa sarbatoresc “Ziua fara masini”, Academia Catavencu va invita sa fiti infidel masinii pentru o zi si sa o lasati acasa.

“Ziua fara masini” este ultima zi a “Saptamanii mobilitatii”, un eveniment care promoveaza transportul sustenabil. Timp de o saptamana, europenii care se alatura campaniei renunta la masini in favoarea bicicletei, transportului in comun sau chiar mersului pe jos.

In Romania, nu mai este un secret pentru nimeni ca orasele mari se confrunta cu probleme serioase de aglomerare si poluare: ore bune petrecute in trafic, claxoane, noxe, nervi incordati, praf, boli.

Campania “Infidel masinii”, organizata de Academia Catavencu si sustinuta de Green Report, incurajeaza si sustine initiativele de educere a traficului urban si consecintelor nocive ale acestuia.

Va reamintim ca Asociatia Green Revolution va ofera aproape 700 de biciclete pe care le puteti inchiria gratuit timp de doua ore: 250 de biciclete in centrele “La Pedale” din parcurile Herastrau si Kiseleff si inca 475 de biciclete in centrele “I’Velo” din parcurile Herastrau, Tineretului si Izvor. De asemenea, in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, centrele “I’Velo” ofera celor infideli masinii cate 150 de biciclete, in timp ce la Targu Mures, centrul dispune de 100 de biciclete.
 

spot_img

Ultimele știri