Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Firme din Israel vor participa la proiecte de apa in Romania

Firmele din Israel sunt invitate sa participe la proiecte de mediu in Romania, a anuntat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Ministrul roman se afla intr-o vizita de doua zile Tel Aviv, cu prilejul celei de-a 6-a Expozitii Internationale și a celei de a 3-a Conferinte Internationale in domeniul apelor, energiei regenerabile si managementului mediului (Conferinta WATEC 2011).

Cu aceasta ocazie, ministrul Laszlo Borbely a avut o intrevedere cu Shalom Simhon, ministrul industriei, comerțului și muncii din Israel. ”Doresc sa folosesc aceasta oportunitate pentru a va cere sprijinul, in calitatea pe care o dețineți, spre atragerea investitorilor israelieni interesați de implementarea unor proiecte in Romania, in special in domeniul protecției mediului”, a spus demnitarul roman.

Laszlo Borbely i-a prezentat ministrului Shalom Simhon doua propuneri de proiecte pe care Romania ar dori sa le realizeze cu investiții israeliene: ”Unul dintre proiecte se refera la managementul apelor, mai exact vizeaza extinderea rețelei de apa in județul Prahova, iar cel de al doilea privește participarea la realizarea lucrarilor de finalizare a canalului Siret-Baragan, o investiție foarte importanta pentru guvernul de la București”, a explicat Laszlo Borbely.

De asemenea, ministrul roman a avut o serie de intalniri cu oameni de afaceri israelieni, interesați in dezvoltarea unor proiecte de mediu in Romania.

WATEC 2011 include si o serie de conferinte pe teme adiacente apei, eficientei energetice, energiilor regenerabile si biocarburantilor. Doua sectiuni speciale sunt dedicate problematicii apei in America de Nord, China si Israel. Printre invitatii de rang inalt se numara premierul statului Kenya, ministrii Industriei, Mediului si Infrastructurii din Israel, precum si presedintele Asociatiei Internationale a Apei.

La ultima editie a WATEC, cea din anul 2009, expozitia a avut peste 20.000 de vizitatori din 94 de tari.

Mihai Diac

Foto: www.yamit-f.com/english/Article.aspx

Citeste si:

Watec Israel 2011, cea mai mare expozitie internationala a tehnologiilor curate in domeniul apei

Seceta, combatuta picatura cu picatura
 

spot_img

Ultimele știri