Firmele germane vor sa investeasca in mediu si energii regenerabile in Romania

Reprezentantii mediului de afaceri german si oficialitati s-au intalnit recent la Berlin, in cladirea Reichstag-ului, manifestandu-si interesul pentru energiile regenerabile si investitiile de mediu in Romania. 

Conferinta a fost organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, impreuna cu Asociatia Romano-Germana a Juristilor. 

In urma discutiilor, reprezentantii autoritatilor romane vor putea sa identifice oportunitati de investitii pentru companiile germane in domeniul energiilor obtinute din surse regenerabile. Acest lucru va duce la consolidarea unei economii verzi si a unui mediu inconjurator mai curat.

17% din energia Germaniei este regenerabila

In Germania, aceasta tema este deja de cativa ani un subiect de top. Germania si-a marit in perioada 1990 – 2010 de patru ori aportul energiilor obtinute din surse regenerabile la consumul total de energie, astfel ca 17 procente din consumul total de energie sunt realizate din surse precum vant sau soare, conform Institutului Federal de Statistica. 

In prezent, principalul motiv pentru care numeroase proiecte si investitii in domeniul mediului si al energiilor regenerabile nu pot fi realizate sunt normele de aplicare la Legea 220/2008. Aceste norme sunt necesare pentru o calculare exacta a costurilor si vor duce la investitii durabile in acest domeniu. 

Evenimentul de la Berlin a avut si un cadru politic, fiind prezenti: Susanne Kastner, Presedinte al Grupului Parlamentar Romano-German si al Forumului Romano-German, Gunther Krichbaum, Presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag si Cristian Apostol, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor. 

Raluca Petrescu

Cititi si:

8 investitori germani cauta parteneri romani pentru proiecte de energie regenerabila

Google investeste intr-un parc solar din Germania, primul sau proiect verde in Europa
 

spot_img

Ultimele știri