Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fluturii zboara mai sus in Himalaya din cauza incalzirii globale

Fluturii Apollo si iepurii de camp din Nepal, vestitorii schimbarilor climatice, migreaza la inaltimi mai mari in muntii Himalaya din cauza incalzirii climatului, se arata intr-un raport efectuat de World Wildlife Fund (WWF), informeaza agentia de presa Xinhua. Vietuitoarele au migrat la altitudini mai inalte cu pana la 500 de metri in ultimii 15 ani din cauza efectelor adverse ale incalzirii globale.

„De regula, fluturii Apollo sunt intalniti la o altitudine de 3.000 de metri. De-a lungul anilor, acestia au migrat mai sus cu 500 de metri, iar iepurii de camp s-au mutat cu 100 de metri mai sus”, a aratat Bhaiya Khanal de la Muzeul Natural de Istorie din Nepal.

Totodata, incalzirea globala a adus si o schimbare a ciclului vietii fluturilor. In urma cu cativa ani, acestia puteau fi vazuti incepand din luna Aprilie si pana in lunile Octombrie-Noiembrie. Acum, specii precum Pieris, Urema si Papillion sunt intalnite in salbaticie inca din luna martie.

Potrivit estimarilor efectuate de conservationisti, in capitala Nepalului, Kathmandu, traiesc aproximativ 369 de specii de fluturi. Dinesh Raj Bhuju, directorul Academiei de Stiinta si Tehnologie din Nepal a atribuit drasticele schimbari incalzirii globale. In ultima vreme, temperaturile medii anuale au crescut cu 0,6 grade Celsius si impreuna cu defrisarile masive si distrugerea habitatului natural pun in pericol fauna bogata si variata a Nepalului, a adaugat expertul.

Foto: goodnightstories.com

spot_img

Ultimele știri