Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fonduri pentru ariile protejate din Romania in 2009

Programul comun de finantare "Spatii verzi" al Fundatiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc si al MOL Romania are, din 2009, o noua componenta ce are ca
scop promovarea ariilor naturale protejate din Romania.

Potrivit directorului Fundatiei pentru Parteneriat, Potozky Laszlo, prin intermediul acestei componente vor fi finantate proiecte ce isi propun sa deruleze activitati cum ar fi Ziua Ariei Protejate,
Ziua Biodiversitatii, amenajarea de poteci tematice in arii protejate sau amenajarea de expozitii permanente in centrele de vizitare ale ariilor protejate.

Potozky a tinut sa precizeze ca Romania este, probabil, cea mai bogata tara din Uniunea Europeana in ceea ce priveste biodiversitatea, dar in ciuda acestui fapt sistemul de protejare si de conservare a valorilor naturale nu este suficient de dezvoltat.

“Cea mai concludenta dovada in acest sens o constituie faptul ca mai mult de o jumatate din efectivele de ursi si lupi, precum si o treime din populatia de rasi a Europei se regasesc in Romania. Din cele aproape 1.000 de arii protejate in Romania, doar 28 de parcuri nationale si naturale, precum si alte cateva sute de arii protejate mai mici au structuri de administrare sau de custodie. Componenta de Arii protejate doreste sa contribuie la promovarea acestui patrimoniu, precum si la cresterea gradului de acceptabilitate a ariilor protejate in randul comunitatilor”, a declarat Potozky Laszlo.

Pe langa aceasta componenta noua, se continua sprijinirea, in cadrul programului “Spatii Verzi”, a proiectelor ce vizeaza infrumusetarea localitatilor. Este al patrulea an in care programul “Spatii verzi” acorda finantari proiectelor ce isi propun reabilitarea sau crearea de spatii verzi, derulate de ONG-uri in parteneriat cu institutii de invatamant.

Suma disponibila pentru anul 2009 este de 150.000 de euro, din care 100.000 de euro pentru componenta ce vizeaza ariile protejate si 50.000 de euro pentru spatiile verzi urbane.

Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc este una dintre cele mai mari finantatoare a proiectelor de mediu din Romania. Prin intermediul programelor de finantare derulate de fundatie, in ultimii noua ani au fost sprijinite peste 400 de proiecte de protejare a mediului si de dezvoltare comunitara derulate de ONG-uri.

spot_img

Ultimele știri