Ford si Google vor arata soferilor drumul cel mai scurt de acasa la serviciu

Producatorul Ford si compania Google lucreaza la o aplicatie ce va optimiza naveta soferilor la serviciu.

”Google Prediction API” va putea sugera cel mai bun drum pentru a ajunge la destinatie fara dureri de cap in trafic si va optimiza performantele automobilului, reducand astfel consumul de carburanti.

Parteneriatul dintre cele 2 companii vizeaza realizarea unui sistem care sa invete, pe baza unor algoritmi de predictie Google, obiceiurile si modul in care conduc soferii.

Masina va verifica istoricul de conducere si va sugera un traseu care sa se evite riscul unui accident pe drumurile periculoase, cum ar fi autorstrada. De asemenea, automobilul se va calibra pentru kilometrajul ideal in functie de ruta aleasa, pentru a economisi combustibil si a mari performanta.

”Odata ce destinatie este confirmata, vehiculul ar avea acces instantaneu la o varietate de informatii in timp real, astfel incat sa poata optimiza performantele, in functie de factori pe care conducatorul auto nu-i cunoaste”, a explicat Ryan McGee, expert tehnic la departamentul de cercetare și inovare Ford.

El a mentionat ca informatiile furnizate de aplicatie pot optimiza performantele din dotarea vehiculului, cum ar fi eficienta consumului de combustibil si manevrabilitatea.

Foto: intomobile.com

Raluca Petrescu 

spot_img

Ultimele știri