Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fumatul ar putea fi interzis pe plajele din Franta

Ofensiva francezilor impotriva fumatului se inteteste la numai trei luni dupa aparitia imaginilor-soc de pe pachetele de tigari, care avertizeaza asupra nocivitatii acestui obicei, scrie „Le Monde”.

In Franta, fumatul este interzis de 4 ani in locurile publice, baruri, magazine sau cafanele, insa nu si in parcuri sau in locurile in aer liber, asa cum se intampla de catva timp in New York.

Luand exemplul Consiliului Municipal din New York, care a interzis, incepand cu 3 februarie, fumatul in parcuri, pe plaje sau in alte locuri in aer liber, primaria localitatii La Ciotat, din regiunea franceza Bouches-du-Rhône, a pus in aceasta vara la dispozitia turistilor o plaja pentru nefumatori.

Aceasta masura experimentala a fost primita cu entuziasm de francezi, iar, in urma unui sondaj, realizat cu ocazia acestui experiment si publicat apoi de „Dimanche Ouest France”, trei sferturi din respondenti se declara impotriva fumatului pe plaja.

42% din persoanele intervievate se arata foarte incantate de aceasta masura si numai 9% ar fi nemultumite in cazul in care nu li s-ar mai perimite sa fumeze pe plaja, sustinatoare infocate ale interzicerii fumatului pe plaja fiind femeile si persoanele in varsta de peste 65 de ani.

Sondajul a fost realizat intre 19 si 21 iulie, pe un esantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populatia Frantei, in varsta de peste 18 ani.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri