Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gaura de ozon, deasupra nordului Rusiei si a Peninsulei Scandinave

Meteorologii monitorizeaza in continuare traseul gaurii de ozon, care potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), se afla deasupra nordului Rusiei, a Peninsulei Scandinave si a unei parti a Oceanului Inghetat.

Deasupra Romaniei, concentratia de ozon ramane, spune Roxana Bojariu, cercetator ANM, si in urmatoarele 5 zile, in limite normale si nu exista pericol de radiatii pe teritoriul tarii noastre.
In Romania, valorile sunt normale

„Traseul gaurii de ozon, de fapt al paturii de ozon subtiate, este intr-o permanenta monitorizare nationala si internationala, iar deasupra tarii noastre masuratorile indica valori normale. Datele asupra concentratiei de ozon sunt date satelitare si prognozate in unitati dobson. Acestea se transmit zilnic Organizatiei Mondiale a Meteorologiei din care ANM face parte”, a declarat pentru “Green Report” Roxana Bojariu, cercetator la ANM.

Pe baza masuratorilor, specialistii romani, impreuna cu cei straini, fac prognoze legate de starea gaurii de ozon, iar pana acum situatia este sub control, neinregistrandu-se modificari ale valorilor normale de ozon deasupra spatiului Romaniei.

“In urmatorul interval, de cel putin 5 zile, indicele de radiatii va fi, de asemenea, in limite normale si, practic, nu este nicio primejdie”, explica Roxana Bojariu.

Punctul oficial de vedere al ANM privind stratul de ozon

Potrivit ANM, masuratorile efectuate pana in prezent, arata ca valorile concentratiei de ozon total sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, pentru latitudinile medii ale Europei.

Prognozele realizate de institutiile europene specializate arata ca in perioada urmatoare concentratiile de ozon din Romania vor ramane apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

Cititi si Meteorologii, in alerta! ANM monitorizeaza in permanenta traseul gaurii de ozon

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri