Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gaura de ozon, deasupra Siberiei si a nordului Rusiei

“Stratul de ozon care protejeaza Pamantul de razele ultraviolete a suferit pierderi de 40% deasupra zonei arctice in aceasta iarna. Iar, in acest moment, gaura de ozon, sau stratul subtiat de ozon, se afla deasupra Siberiei si a nordului Rusiei. Insa, valorile incep sa se apropie de limitele normale si in aceste zone, mai afectate. Deasupra Romaniei, valorile raman in limite normale si nu exista, in continuare, niciun motiv de ingrijorare”, a declarat pentru “Green Report”, Ruxandra Bojariu, cercetator la Administratia Nationala de Meteorologie.

Si oficialii Organizatiei Mondiale de Meteorologie au facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, o declaratie potrivit careia stratul de ozon din regiunea arctica a suferit piederi de 40%, de la inceputul iernii pana la sfarsitul lunii martie, depasind nivelul anterior de pierdere, de 30%, potrivit Associated Press.

“Motivul acestui fenomen il reprezinta si cantitate amare de chimicale care distrug stratul de ozon, folosite in agentii de racire si ignifugare din aparatele electrocasnice. Aceste produse chimice au ajuns in stratosfera si au afectat stratul de ozon, iar, alaturi de schimbarile climatice, si acest factor contribuie la degradarea stratului de ozon”, a explicat Ruxandra Bojariu.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si Gaura de ozon intarzie 5 zile

spot_img

Ultimele știri