General Energetic – finantare pentru o noua centrala pe baza de biomasa

General Energetic a obtinut o finantare pentru constructia si punerea in functiune a unei noi centrale electrice pe baza de biomasa, a anuntat casa de avocatura Wolf Theiss. Biroul din Bucuresti al Wolf Theiss a acordat consultanta bancilor UniCredit, UniCredit Tiriac Bank si Cassa di Risparmio del Friuli – Venezia Giulia in finantarea acestui proiect.

„Ceea ce diferentiaza acest proiect de alte tranzactii de finantare, in afara de faptul ca reprezinta o noutate pe piata din Romania, este utilizarea unor surse multiple de finantare“, a declarat Andreea Poenaru, coordonatoarea departamentului financiar-bancar al biroului Wolf Theiss Bucuresti, care a coordonat echipa implicata in aceasta tranzactie.

Potrivit Apomar Consulting, noua centrala va fi construita in satul Stejaru, comuna Pingarati, judetul Neamt. General Energetic mai detine in patrimoniu, in aceeasi localitate, o termocentrala pe biomasa (in principal din resturi forestiere). Termocentrala are o putere instalata de 6,5 MW.

„Echipa departamentului financiar-bancar a acordat asistenta finantatorilor la structurarea tranzactiei, propunand solutii creative in ceea ce priveste diversele aspecte juridice si provocarile cu care ne-am confruntat“, a adaugat Claudia Chiper, avocat asociat.

Potrivit datelor Transelectrica, in 2011, General Energetic a primit Certificate Verzi (CV) in valoare de peste 2,9 milioane de euro. In primele patru luni ale anului in curs producatorul de energie a primit 29,121 CV, cu o valoare de peste 1,6 milioane euro. In perioada similara a anului trecut, General Energetic avea alocat un numar de 15.723 CV, cu o valoare de 864.765 euro.

Conform aceleasi surse, alaturi de General Energetic, pe piata de profil mai activeaza inca doi jucatori: Bioelectrica Transilvania si Holzindustrie Schweighofer. Cei trei au primit anul trecut 196.029 CV, cu o valoare de peste 10,7 milioane euro, la un pret de 55 de euro per unitate.

Foto: manager.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

Centrala de cogenerare de la Suceava va functiona exclusiv pe biomasa

Un reactor energetic alimentat cu biomasa va fi construit la Avrig

spot_img

Ultimele știri