Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gheorghe Marmureanu: Cutremurul din Noua Zeelanda a fost mult mai mare

Magnitudinea cutremurului din Noua Zeelanda este de 7,3 grade pe scara Richter, si nu de 6,3 grade, asa cum a comunicat Institutul american de Geofizica, ale carui informatii au fost preluate in presa internationala, sustine Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului.

„Este eronata cifra comunicata in presa. Cutremurul din Noua Zeelanda a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter, ceea ce inseamna mult mai mult. Iar acest cutremur nu are nicio legatura cu noi. Singura situatie favorabila pentru Romania, si nu vreau sa par cinic, este ca s-a petrecut acolo, si nu aici. In acea parte a globului insa, aceste fenomene sunt frecvente, iar pana in 2022 vor avea loc foarte multe seisme pe Centura de Foc a Pacificului”, a declarat pentru „Green Report” Gheorghe Marmureanu.

65 de morti in cutremurul catastrofal din Noua Zeelanda

Cel putin 65 de persoane si-au pierdut viata in cutermurul care a lovit astazi de dimineata, in jurul orei 1.00, orasul Christchurch, al doilea ca marime din Noua Zeelanda, potrivit site-ului belgian rtl.be.

“Bilantul pe care il avem indica 65 de morti, dar numarul ar putea sa creasca in urmatoarele ore. Ne confruntam cu o tragedie de proportii si, in afara de persoanele care au disparut sub daramaturi, trebuie sa facem fata si numeroaselor incendii", a declarat primul ministru al Noii Zeelande, John Key.

Seismul, asa cum a comunicat Institutului american de Geofizica, s-a produs la 5 kilometri adancime si a avut 6,3 grade pe scara Richter, scrie, de asemenea, site-ul rtl.be. A fost urmat de mai multe replici a caror intensitate a fost de 5,6 pe scara Richter.

Panica pe strazi. Oameni raniti si disperati, care strigau dupa ajutor

Locuitorii orasului australian au trait un adevarat cosmar. Sute de oameni au fost vazuti pe strazile din Christchurch, tinandu-se unii de altii, raniti si plini de sange. Strigatele de ajutor razbateau pana in piata orasului, iar functionarii alergau disperati din birouri de teama unor eventuale replici.

„Au fost raportate mai multe decese in diferite zone ale orasului si doua autobuze au fost strivite de bucatile de moloz care s-au desprins din cladiri”, au declarat politistii din Christchurch.

Orasul Christchurch are 340.000 de locuitori si a fost afectat pe 4 septembrie 2010 de un alt un cutremur cu magnitudinea 7, fara a se fi inregistrat insa victime omenesti.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri