Google Earth ofera acum imagini de inalta rezolutie din adancul oceanelor (VIDEO)

Oamenii de stiinta au spus in nenumarate randuri ca stim mai multe despre Luna si Marte decat despre oceanele planetei. Insa Google Earth ofera acum o noua optiune, aceea de explorare a formelor de relief din adancul oceanelor, precum canioanele si vulcanii submarini sau crestele oceanice, cu ajutorul unor imagini mult mai precise.

Gigantul Google a lansat recent noi harti la rezolutie inalta ale oceanelor, care au la baza date culese timp de 20 de ani de 12 institute de cercetare, pe parcursul a peste 500 de explorari oceanice.

Noile harti disponibile pe Google Earth, ofera "privelisti" ale culmilor vulcanilor de pe fundul oceanelor, ale canioanelor submarine care dreneaza resturile provenite din rauri in abisul oceanelor si zone in care cutremurele ridica pamantul si declanseaza tsunami-urile.

Noile imagini acopera o zona mai mare decat America de Nord, reprezentand insa doar 5% din adancurile oceanelor planetei, relateaza MSNBC.com. Ele vor permite cercetatorilor sa analizeze, spre exemplu, detalii ale faliilor seismice, care pot provoca valuri tsunami, asa cum s-a intamplat anul acesta in Japonia.

Foto: captura YouTube

spot_img

Ultimele știri