Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gorilele au adus 225 de milioane de dolari pentru Uganda

Gorilele au fost cea mai profitabila sursa de venit pentru turismul din Uganda, aducand bugetului national 225 de milioane de dolari in 2008, anunta the Observer.

Uganda Wildlife Authority (UWA) a anuntat aceste cifre pentru a marca desemnarea anului 2009 drept anul gorilelor. Evenimentul este sprijinit la nivel international de mai multe agentii ONU si alte organizatii ca Great Apes Survival Partnership (GRASP), Conservation of Migratory Species of Wild Animals (CMS) si World Association of Zoos and Aquariums, in incercarea de a atrage atentia asupra pericolelor ce ameninta aceasta specie pe cale de disparitie.

Uganda adaposteste o jumatate din numarul de gorile de pe planeta. Din cele aproximativ 700 de exemplare de munte ramase in lume, 380 se afla in sud-vestul Ugandei.

Doar 7,3% din turistii veniti in Uganda reusesc sa vada aceste animale, in conditiile in care permisele necesare pentru aceasta valoreaza 500 de dolari si doar opt oameni pot intra in habitatul unei familii de gorile pe zi.

“UWA nu exploateaza gorilele pentru bani cu costul supravietuirii lor, de aceea exista aceste restrictii pentru cate grupuri pot intra in habitat”, a declarat presedintele UWA.

Infectiile cu ebola si gripa afecteaza si gorilele si exista temeri ca vizitele regulate ale turistilor si exploatarea animalelor pentru cercetare pun in pericol aceasta specie rara.

Foto: www.imagineafrica.co.uk

spot_img

Ultimele știri