Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Green eMotion, proiect european, de 42 milioane de euro, pentru promovarea masinilor electrice

Comisia Europeana a initiat un proiect, denumit Green eMotion, destinat promovarii automobilelor electrice in UE. Proiectul are o valoare 42 de milioane de euro, iar contributia UE va fi de 24 de milioane de euro.

  Proiectul se desfasoara  timp de 4 ani, iar cei 42 de parteneri ai Green eMotion reprezinta companii industriale si producatori auto, companii de utilitati, municipalitati, universitati si institute de cercetare si tehnologice.

Printre acestia se numara Bosch, IBM si Siemens, companii de utilitati, precum Enel sau Danish Energy Association, ori producatori auto, BMW, Daimler, Micro-Vett, Nissan sau Renault, iar dintre municipalitati, Barcelona, Berlin, Copenhaga, Cork, Dublin sau Roma.
 

Enel Distribuzione conduce Consiliul de Coordonare Regionala

In cadrul initiativei Green eMotion, Enel Distribuzione conduce Consiliul de Coordonare Regionala care supervizeaza activitatile la nivel regional. Datorita experientei dobandite prin initiative anterioare in acest domeniu, Enel Distribuzione dezvolta in Italia infrastructura de reincarcare a autovehiculelor electrice si coordoneaza proiecte demonstrative.

„Mobilitatea electrica va contribui semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, iar Green eMotion e menit sa asigure succesul rapid al vehiculelor electrice”, a declarat Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar responsabil pentru Transport.

Dezvoltarea infrastructurii pentru masinile electrice, prioritara

Partenerii Green eMotion vor acumula experienta in domeniul mobilitatii electrice in regiuni de testare si vor imbunatati tehnologia. Un aspect cheie este dezvoltarea de procese, standarde si solutii IT europene care sa permita conducatorilor de masini electrice accesul facil si neintrerupt la infrastructura de reincarcare si la serviciile conexe in cadrul Uniunii Europene.

Numarul total de puncte de reincarcare in cadrul zonelor demonstrative existente va depasi 10.000, din care 1.000 vor fi instalate in Barcelona, Madrid si Malaga, 400 in Roma si Pisa, circa 3.600 in Berlin si aproximativ 100 in Strasbourg.
 

Danemarca vrea sa vanda, in 2011, 2.000 de masini electrice

In Danemarca, tara cu cea mai mare cota de energie produsa din surse eoliene din lume, importatorii auto se asteapta ca numarul masinilor electrice vandute anul acesta sa ajunga la 2.000, in timp ce 2.000 de statii de reincarcare pentru autovehicule vor fi instalate in Copenhaga, Bornholm si Malmö.

Mai mult, circa 2.000 de vehicule electrice si aproximativ 3.500 de statii de reincarcare fac parte dintr-un program desfasurat la nivel national in Irlanda.

„Conceptele locale aplicate pana in prezent, prin care a fost dobandita experienta in zone demonstrative specifice, vor fi acum reunite in studii la nivel european. Scopul este de a pune bazele mobilitatii electrice in Europa. Acest lucru necesita standarde pentru infrastructura, retea si IT”, a declarat Heike Barlag de la Siemens, coordonator al proiectului Green eMotion.

Proiectul Green eMotion va reuni experiente cu privire la masini, autobuze, mijloace de transport pe doua roti actionate de sisteme electrice si vehicule hibrid.

Aspecte speciale in anumite zone demonstrative includ schimbarea bateriei, reincarcarea DC, integrarea in retelele inteligente, trafic transfrontalier, diferite sisteme de plati si testarea modelelor alternative de afaceri.
 

spot_img

Ultimele știri