Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

GSK, primul raport de CSR din industria farma autohtona

Subsidiara din Romania a producatorului britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) a facut public primul raport de responsabilitate sociala corporativa (CSR) din industria farmaceutica autohtona.

Raportul de sustenabilitate al GSK Romania, pe anul 2011, reprezinta un document care descrie activitatile desfasurate de companie, in vederea realizarii misiunii sale in tara noastra, ce se bazeaza pe imbunatatirea calitatii vietii romanilor prin toate actiunile GSK.

De asemenea, este si primul raport de sustenabilitate din cadrul GSK Europe, realizat in conformitate cu cerintele “Initiativei Globale de Raportare” (Global Reporting Initiative – GRI), care include proiecte derulate de toate cele patru divizii de business – farmaceutica, consumer healthcare, distributie si productie – in Romania, in 2011.

Raportul include cele patru arii de interes pentru companie, si anume sanatate, oameni, comunitate si mediu inconjurator.

In 2011, GSK a investit 719.940 de euro in comunitate

“Vom continua sa avem un comportament responsabil, sa sprijinim comunitatea medicala si sa actionam in interesul si pentru drepturile pacientilor din Romania. Suntem preocupati, in aceeasi masura, sa protejam mediul inconjurator si resursele, pentru generatiile viitoare, si credem ca dezvoltarea afacerilor noastre, in Romania, este strans lagata de protejarea mediului”, a spus Pascal Prigent, General Manager GSK Romania.

In 2011, GSK a investit 719.940 de euro in comunitate, in programe de sanatate si de educatie in sanatate, precum si in alte probleme sociale.

In 2011, operatiunile de productie si logistica ale fabricii GSK din Brasov au raportat o scadere cu 45% a consumului de energie si cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon pe tona de produs livrat.

68% din angajati,
implicati in comunitatea locala

In 2011, proiectul “Orange Day”,  un brand GSK global, i-a incurajat pe 68% din angajatii companiei din Romania sa se implice in comunitatea locala. Acestia si-au dedicat o zi lucratoare actiunilor de voluntariat in cadrul unui program ales de ei, al unei organizatii sau al unei cauze aliniate la valorile GSK. In total, angajatii au voluntariat 6.282 de ore.

In 2011, in cadrul Programului de Traineeship GSK, 17 stagiari au beneficiat de training in companie, pe o perioada de 6 pana la 12 luni.

Prima companie din Romania,
afiliata la Global Reporting Initiative (GRI)

GSK este prima companie din Romania afiliata la GRI, ca stakeholder organizational, adoptand astfel cele mai bune practici internationale de transparenta in business.

“Aceasta afiliere deschide calea si altor companii din Romania pentru a-si imbunatati standardul de transparenta in business, in vederea construirii unei economii sustenabile. Prin operatiuni sustenabile si raportarea performantelor din acest domeniu, companiile ar putea beneficia de o mai mare incredere in business-ul lor pe plan local si ar putea creste atractivitatea pietei pentru investitorii straini”, a spus Nikki McKean-Wood, Senior Manager Network Relations, GRI.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri