Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici ai investitiilor in infrastructura de mediu si gospodarirea apelor

Indicatorii tehnico-economici pentru opt obiective de investitii prioritare din infrastructura de mediu si gospodarirea apelor, finantate prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii, au fost adoptati de Guvern in sedinta de miercuri. Initiativa apartine Ministerului Mediului si Padurilor,
Potrivit acestei hotarari, “8 dintre cele 10 investitii sunt finantate prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii, iar valoarea acestora este de 663.877.000 lei”.

Scopul acestor finantari prin PNDI este prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, precum si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti.

Lucrarile fac parte din Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung 2010 – 2035, care defineste cadrul tehnic, institutional si legal pentru prevenirea si reducerea tuturor consecintelor negative ale inundatiilor asupra activitatilor socio-economice, asupra proprietatilor, asupra vietii si sanatatii oamenilor si asupra mediului inconjurator pentru urmatorii 25 de ani.

Ministerul Mediului și Padurilor gestioneaza doua componente ale acestui program national. Prima se refera la realizarea de sisteme de alimentare cu apa și canalizare și are prevazuta suma de de 1,3 miliarde de lei. A doua componenta a Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii este cea de prevenire a inundatiilor, avand prevazuta suma de 2,4 miliarde de lei.

Foto: en.wikipedia.org

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri