Hidraulica Plopeni are in plan o centrala solara de 12,1 milioane lei 

Hidraulica Uzina Mecanica Plopeni a lansat astazi o oferta publica initiala prin care vrea sa obtina fonduri de pana la 12,12 milioane lei pentru a investi intr-o centrala electrica solara care sa asigure necesarul de energie al firmei si sa permita si livrarea de energie in sistemul national, anunta Mediafax.

Oferta se va incheia la 3 decembrie, iar producatorul de pompe si echipamente hidraulice vrea sa se listeze in urma acesteia la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Operatiunea prin care firma va oferi spre cumparare 97 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei este intermediata de casa de brokeraj Confident Invest.

Surplusul de energie va fi vandut

Hidraulica va cofinanta astfel contructia unei centrale electrice solare, care va asigura necesarul de energie pentru activitatea de productie si va permite livrarea de energie catre sistemul national. Proiectul va atrage fonduri europene nerabursabile in valoare de peste un milion de euro.

”Am ales finantarea prin intermediul pietei de capital intrucat presupune costuri mai reduse comparativ cu un credit bancar. Centrala ne va asigura necesarul de energie si vom avea posibilitatea de a vinde energie, ceea ce va contribui la cresterea veniturilor firmei cu 10-15%”, a declarat astazi, cu ocazia lansarii ofertei, presedintele Consiliului de Administratie al Hidraulica, Ionel Dinu.

La randul sau, directorul general al Confident Invest, Nicolae Ghergus, a declarat ca fondurile nerambursabile pe care firma le va atrage reprezinta practic un ”cadou” pentru investitori.

Firma isi propune pentru anul viitor extinerea exporturilor, vizand in special piete din China, Iran, Egipt si Rusia, prin lansarea de noi produse, precum pompele cu pistoane axiale.

Hidraulica s-a desprins in anul 2003 din Uzina Mecanica Plopeni, iar in prezent necesarul de energie al producatorului de pompe si echipamente hidraulice este furnizat de firma-mama.

Hidraulica arputea atrage pana la 12,12 milioane lei

Investitorii interesati vor putea subscrie actiuni la un pret cuprins in intervalul 0,11 – 0,125 lei, valoarea finala urmand sa se determine in functie de volumul subscrierilor. In situatia in care actiunile subscrise depasesc de doua ori numarul de titluri oferite, pretul de oferta va fi pretul maxim, de 0,125 lei.

Hidraulica UM estimeaza sa atraga fonduri de minim 10,67 milioane lei si de maxim 12,12 milioane lei. In prezent, capitalul firmei este de 13,65 milioane lei, impartit in 136,95 milioane tiluri cu o valoare nominala de 0,1 lei.

La sfarsitul ofertei, Hidraulica UM va solicita listarea cel putin la categoria de baza a BVB, vizand categoria a doua. Firma este controlata de Danel Dinu, cu 99,96% din actiuni, iar in cazul in care jucatorii vor subscrie integral titlurile din oferta si actionarii deja existenti nu vor subscrie omul de afaceri va detine 58,51% din capital. Dinu detine si firma Autocora Alexandria, actionar al producatorului de utilaje agricole MAT Craiova.

In primele sase luni din 2010, Hidraulica UM a avut afaceri cu 13,8% mai reduse, de la 5,98 milioane lei la 5,15 milioane lei, si a inregistrat un profit net de 411 lei, dupa ce in perioada de referinta din 2009 a consemnat pierderi de 182.353 lei. Potrivit firmei, piata externa contribuie cu 42% la cifra de afaceri.

 

spot_img

Ultimele știri