Hidroelectrica vrea o majorare cu 50% a pretului enegiei livrate

Hidroelectrica a solicitat Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE) majorarea cu 50%, de la 1 ianuarie 2012, a pretului in contractele reglementate pentru furnizarea energiei electrice catre populatie, a declarat, marti, directorul general al companiei, Constantin Trihenea (foto).

„Pretul la care vindem acum in contractele reglementate este sub costurile de productie si este la jumatate fata de pretul pietei. Noi am solicitat ANRE o crestere de pret de 50%, de la inceputul anului urmator”, a spus Trihenea.

Acesta a adaugat ca au crescut costurile companiei, in special cele cu utilizarea apei si a retelelor si ca seceta a afectat, de asemenea, evolutia profitului Hidroelectrica.

Renegocierea contractelor bilaterale

De asemenea, directorul general a companiei a mai declarat ca Hidroelectrica intentioneaza sa renegocieze contractele bilaterale astfel incat sa majoreze pretul cu cel putin 3,5% de la 1 ianuarie 2012 sau sa reduca cantitatea de energie livrata din contractele bilaterale cu 15%, in unele cazuri luand in calcul rezilierea contractelor.

„Toate contractele care expira in 2015, 2017, 2018 au clauze de renegociere. Vom face tot posibilul sa creasca pretul. Vrem cu cel putin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, sa fie chiar cu rata inflatiei sau sa ajunga la pretul pietei”, a subliniat Trihenea. „In cazul in care nu sunt de acord, vom vedea unde este posibila rezilierea contractelor. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie”.

Foto: realitatea.net

Cosmin Zaharia

Citeste:

Romania si Serbia ar putea construi o noua hidrocentrala pe Dunare

Ministrul Economiei se intalneste cu reprezentantii investitorilor chinezi din sectorul energetic

Ministrul economiei propune mediului de afaceri chinez investitii la Cernavoda si Tarnita

Chinezii de la Sinohydro vor sa investeasca in hidrocentrala de la Tarnita

spot_img

Ultimele știri