Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Home Depot recicleaza becurile economice

Reprezentantii Home Depot au anuntat un program gratuit pentru clienti de reciclare a becurilor fluorescente care se va desfasura in toate cele 1.973 de magazine ale sale din Statele Unite (SUA), informeaza Environmental Ledaer.

Acestia au mai spus ca spera sa economiseasca 16 milioane de dolari anual prin introducerea becurilor economice in toate showroom-urile cu accesorii de iluminat pana in toamna acestui an.

Becurile economice expirate, folosite sau sparte vor fi controlate de o companie de management ecologic care va coordona impachetarea, transportarea si reciclarea becurilor fluorescente pentru respectarea normelor de mediu, potrivit reprezentantilor Home Depot. Home Depot Canada a lansat un astfel de program de reciclare a becurilor economice in noiembrie 2007.

Home Depot a vandut peste 75 milioane de becuri fluorescente in 2007, americanii economisind astfel aproximativ 4,8 miliarde de doalri in costurile la energie.

„Avand in vedere ca peste 75% de locuinte se afla in apropiere de magazinele Home Depot, acest program este prima solutie nationala ce ofera americanilor o cale convenabila de reciclare a becurilor fluorescente”, a spus Ron Jarvis, vicepresedinte al Departamentului pentru Inovatii Ecologice.

Uniunea Europeana va introduce incepand de anul viitor un program de inlocuire treptata a becurilor incandescente, care consuma multa energie si afecteaza mediul, cu cele fluorescente compacte, care economisesc energia si dureaza de zece ori mai mult.

spot_img

Ultimele știri