Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

IJP Arges: Cainii aflati in ingrijirea ONG-urilor nu au legatura cu moartea femeii din Albota

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Cadavrul femeii din Arges, care  a fost muscata de caini in seara zilei de 22 martie, se afla la Seviciul de Medicina Legala Arges, iar primele rezultatate ale necropsiei confirma ca victima a decedat in urma muscaturilor de caini, mai precis a hemoragiei provocate de acestea.

Localnicii acuza cainii din padocurile aflate in apropiere, insa Politia Arges sustine ca haita de caini care a atacat-o pe femeie nu are nicio legatura cu animalele aflate in ingrijirea ONG-urilor. Mai degraba, ar putea fi vorba de caini abandonati si nesterilizati.

Politia din Arges continua ancheta in cazul femeii muscate de caini

 „Femeia a fost atacata de o haita de caini fara stapan, iar primele rezultate ale necropsiei arata ca  victima a murit din cauza ranilor provocate de acestia. Au aparut insa si speculatii potrivit carora unii localnici sustin ca animalele ar fi scapat din padocurile care se afla in localitatea Mosoaia. Insa, parerea noastra este ca din padocuri nu aveau cum sa scape,  deoarece cainii de la Mosoaia se afla sub supravegherea unor organizatii de protectie a animalelor. Ancheta este insa in desfasurare si vom reusi sa identificam, daca este cazul, eventualii stapani ai cainilor care au atacat-o pe I.E.”, a declarat pentru “Gren Report”  Danut Dinu, purtator de cuvant al IJP Arges.

Vier Pfoten: “Sterilizarea, in continuare, unica solutie ca sa evitam aceste tragedii”

Organizatia de protectie a animalelor Vier Pfoten Romania sustine ca incidentul  din Arges s-a petrecut din cauza abandonului cainilor care, nefiind sterilizati, s-au inmultit si au format haite.

“In timp ce rapoartele OMS recomanda sterilizarea ca fiind singura solutie care garanteaza rezultate pe termen mediu si lung, autoritatile prefera sa risipeasca zeci de milioane de euro si sa perpetueze la nesfarsit o situatie anormala si imorala, dovedind inca o data nepasare si cinism, atat la adresa oamenilor, cat si a animalelor. Dorim sa tragem un semnal de alarma deoarece, atata timp cat se vor aplica metode gresite sau se va ignora gravitatea situatiei, ne putem confrunta cu tot mai multe asemenea tragedii”,  a declarat Kuki Barbuceanu, Project Manager, Vier Pfoten Romania.

„Vier Pfoten  si-a aratat in nenumarate randuri disponibilitatea de a ajuta prin consultanta de specialitate si prin programele de sterilizari gratuite pe care le desfasoara.Proiectul Stray Animal Care derulat de VIER PFOTEN in numeroase orase din tara si din strainatate inca din 2001 a demonstrat ca singura metoda eficienta dar si umana de a rezolva problema cainilor fara stapan este sterilizarea. In cadrul acestui proiect, peste 70.000 de animale fara stapan au fost sterilizate, vaccinate antirabic si deparazitate gratuit, proiectul SAC fiind si unul de utilitate si sanatate publica”, se arata si intr-un comunicat al Vier Pfoten.

Citeste si: O femeie din Arges a murit sfasiata de caini

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri