Incalzirea cu infrarosu, eco, ieftina si usor de montat

Tot mai multi romani incep sa isi doteze locuintele cu sistemele de incalzire cu infrarosu, o  tehnologia ecologica, eficienta energetic si care reduce costurile pentru incalzire cu pana la 50%.

Comerciantii chestionati de ”Green Report” sustin ca, mai ales pe fondul crizei, vanzarile la aceste produse au crescut semnificativ in aceasta iarna, chiar daca tehnologia este inca la inceput in Romania

Panoul cu infrarosu functioneaza pe baza de curent electric, sistemul fiind controlat de termostatul ambiental. Se monteaza simplu, pe perete sau pe tevan si nu necesita intretinere. In plus, nu produce gaze toxice (CO si CO2), nu consuma oxigen si nu provoaca deloc curenti de aer. 

”Panoul incalzeste in acelasi fel in care soarele incalzeste pamintul, prin intermediul radiatiei infrarosii (4-14 microni) intr-o forma sanatoasa, curata, naturala, economica si confortabila, asigurind o temperatura uniforma in orice colt si la orice inaltime a camerei”, spune Primo Laurentiu, reprezentantul in Romania al firmei coreene Sunjoy. 

Panoul este ales in functie de mai multi factori 

Unele firme ofera consultanta gratuita cumparatorilor, ajutandu-i sa stabileasca capacitatea panoului necesar in functie de mai multi factori, precum performanta energetica a cladirii si dimensiunile camerelor. 

”Pentru o locuinta mediu izolata, cu un strat de polistiren de minimum 3 cm, consumul mediu este de 10 – 20W/mp in cazul in care inaltimea camerelor este de pana la 3,5 m, iar pretul unui panou porneste de la 139 euro”, explica managerul firmei Lema Total Grup, Cristian Tenea. 

Potrivit acestuia, proprietarul unui apartament de bloc va avea nevoie de panouri diferite fata de o persoana care sta la casa. 

Firma ofera sisteme de incalzire cu infrarosu sub 2 forme: folie si panouri. Panourile se monteaza pe pereti, in timp ce folia formata din mai multe bucati se fixeaza pe tavan, in general pe 60% din suprafata acestuia. In cazul cladirilor rezidentiale, aceasta se poate masca cu tavan fals.

Atentie la produsele contrafacute!

In prezent, incalzirea cu gaze este cea mai raspandita in casele romanilor, mai ales datorita pretului subventionat. Comercinatii de panouri cu infrarosu sustin insa ca produsele pot fi mai economice decat centralele termice pe gaze. 

”Costul curentului electric pentru incalzirea unui apartament de 2 camere se ridica in medie la doar 150-200 lei/luna. In plus, produsul are garantie 10 ani, iar durata media de viata este de 25 de ani, fara service si revizii, fara consumabile, fara filtre schimbate sau scurgeri de apa pe la tevi”, a mai spus reprezentantul Sunjoy. 

  Potrivit acestuia, pe langa radiatia infrarosie care are functia de incalzire, panourile emit ioni negativi si nanosilver, radiatii cu efect terapeutic si sterilizare a aerului de bacterii si microbi.Cumparatorii trebuie sa fie atenti insa la produsele contrafacute care imita forma, designul si prezentarea panourilor cu infrarosu, dar care sunt in realitate doar niste "resouri moderne".

Raluca Petrescu

spot_img

Ultimele știri