Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Incalzirea globala goneste pestii tropicali spre Polul Nord

Pestii tropicali se indreapta spre apele mai reci de la Polul Nord din cauza incalzirii globale, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie, informeaza Telegraph.

Cercetatorii au studiat impactul incalzirii climei asupra unei distributii de peste 1.000 de specii de pesti din lume. Acestia au descoperit ca pestii se indreapta tot mai mult spre apele mai reci ale planetei, mai precis cu 40 de kilometri in fiecare deceniu. In timp ce unora dintre speciile de pesti le va prinde bine un climat mai rece si se vor inmulti, altele vor disparea complet.

Tarile in curs de dezvoltare de la tropice vor suferi pierderi mari de peste pe masura ce acestia vor inota tot mai mult spre regiunile nordice.

“Cercetarile noastre arata ca impactul schimbarilor climatice asupra biodiversitatii marine va fi urias”, a aratat William Cheung, de la Universitatea East Anglia. “Trebuie sa actionam acum pentru adaptarea politicilor nostre de conservare la minimalizarea daunelor produse vietii marine si societatii noastre”, a adaugat acesta.

spot_img

Ultimele știri