Incarcator cu apa pentru telefoane inteligente, la CES 2012 (VIDEO)

O companie suedeza cu sediul la Stockholm a gasit o cale de a alimenta telefoanele inteligente cu ajutorul apei, unei tavite, a unui mic recipient rotund si o carcasa in genul celor de ochelari. myFC, asa cum se numeste compania, a prezentat sistemul la CES 2012, cel mai mare targ international de IT din lume, care are loc zilele acestea la Las Vegas.

PowerTrekk isi descrie incarcatorul ca un gadget usor care intra in buzunar, pentru utilizatorii care „isi petrec mult timp departe de reteaua de electricitate”. 

Incarcatorul portabil PowerTrekk alimentat de apa a fost prezentat in premiera mondiala anul trecut, la Mobile World Congress din Barcelona, si acum a atras atentia celor de la CES 2012. Procesul de alimentare este simplu: torni apa in tavita, unde asezi si micul recipient rotund, le acoperi, conectezi USB-ul si gata, telefonul se incarca. Potrivit Physorg.com, sistemul functioneaza cu toate dispozitivele alimentate prin USB.

Recipientul cu forma unui puc de hokei contine siliciura de sodiu (NaSi) care produce hidrogen atunci cand este combinat cu apa. Siliciura de sodiu este un element chimic, care nu e toxic, dezvoltat de cei de la SiGNa Chemistry. 

Compania producatoare, cu sediul la New York, a pus la cale si un mic demo in care pudra de NaSi produce hidrogen atunci cand este combinat cu orice tip de apa. 

Powertrekk demo:

Powertrekk – How it works from PowerTrekk on Vimeo.

Foto: Physorg.com

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri