Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Insula Mare a Brailei doreste sa-si asigure independenta energetica prin biomasa

Insula Mare a Brailei (IMB), considerata cea mai mare exploatatie agricola din Europa, cu o suprafata de peste 55.000 hectare de teren arabil, doreste sa isi asigure independenta energetica, motiv pentru care anul acesta va demara un program de utilizare a biomasei, potrivit AGERPRES.

“Ne pregatim anul acesta sa demaram programul de utilizare a biomasei, in sensul ca toate paiele, respectiv 100.000 de tone, vor fi arse, rezultatul fiind obtinerea a 300.000 tone de biomasa. Arderea se va face intr-o centrala termica de producere a energiei, respectiv 15-17 megavati pe ora”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al SC TCE 3 Brazi, arendasul IMB, Lucian Buzdugan.

Directorul SC TCE 3 Brazi a mai spus ca, odata cu demararea programului energetic, se va crea o rezerva de energie, care va fi utilizata pentru a porni un alt program, cel de plantare de lucerna.

„Vom demara programul de lucerna, pentru ca, practic, cu soia imi pierd speranta, pana cand UE va intelege ca trebuie sa cultivam soia modificata genetic. In soia investim cel mai mult, 250 de euro pe hectar numai in pesticide, fata de 20 de euro cat ar fi trebuit sa investim”, a mai spus Lucian Buzdugan.

 

spot_img

Ultimele știri