Investitie de 780 milioane euro in 11 parcuri eoliene in judetul Suceava

Firma cu capital francez Filasa va investi in urmatorii doi ani 780 de milioane de euro in constructia, in localitati din judetul Suceava, a 11 parcuri eoliene cu o putere instalata totala de 516 Mw, a anuntat, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, conform Mediafax.

Potrivit acestuia investitia va fi inugurata oficial pe 17 noiembrie, iar pana in acest moment au fost investiti aproximativ 6 milioane de euro. Cele 11 parcuri eoliene vor fi construite in noua localitati sucevene, Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capul Campului, Dragoiesti, Berchisesti, Moara, Stroiesti, Ilisesti si Udesti, pe o suprafata totala de 4.000 de hectare, fiecare parc eolian avand intre 350 si 400 de hectare.

Presedintele CJ Suceava a mentionat ca puterea totala instalata a acestor parcuri eoliene este de 516 Mw, fiind de zece ori mai mare decat consumul municipiului Suceava. De asemenea, primariile localitatilor unde se vor construi aceste centrale eoliene sunt partenere si vor primi o cota de 0,3 la suta din profit, dar si intre 20.000 si 30.000 de euro anual pentru concesiunea terenurilor, in timp ce proprietarii de terenuri care au inchiriat terenul pentru instalarea acestor centrale vor primi, in medie, anual, o suta de euro pe hectar.

In 11 parcuri eoliene vor fi instalate 170 de turbine produse de firma Vestas cu putere instalata de 3 Mw fiecare, care vor fi instalate pe stalpi de 120 de metri inaltime, palele elicelor fiind de 45 de metri.

Foto: photos.divydovy.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Capacitatea eoliana instalata in Romania a crescut cu 162% in primele cinci luni

Proiectele eoliene trezesc interesul bancherilor

Productia centralelor electrice eoliene a crescut cu 440 milioane KWh

Transelectrica vrea sa limiteze accesul la retea al sectorului eolian

Parc eolian cu 18 turbine in judetul Constanta

spot_img

Ultimele știri