Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

I’Velo Bike Day, primul pentathlon al biciclistilor din Romania, prezentat de Bogdan Miu de la Europa FM

Inchiderea sezonului velo este sarbatorita in 2011 prin I’Velo Bike Day, un eveniment care va avea loc pe 22 octombrie.

Toti biciclistii din Bucuresti sunt asteptati la primul pentathlon dedicat exclusiv lor, care va fi organizat de acum inainte in fiecare an – I’Velo Bike Day. Competitia va avea loc in Parcul Herastrau si in Parcul Izvor, acolo unde puteti afla daca sunteti cel mai bun Bicilist Urban.

MC-ul evenimentului I’Velo Bike Day este Bogdan Miu, prezentatorul emisiunilor "Desteptarea" si "Europa Top Hit", de la Radio Europa FM. Bogdan a avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari legate de biciclete in general si de concursul I`Velo Bike Day.

 

Click aici pentru a afla despre probele de la pentathlonul I’Velo Bike Day

Click aici pentru a afla mai multe despre pentathlonul I’Velo Bike Day

Inscrie-te aici la pentathlonul I’Velo Bike Day

 

Mai jos, un mini-interviu cu Bogdan Miu, cel care va prezenta primul pentathlon I`Velo Bike Day:

1. Mergi pe bicicleta, cat de frecvent, o folosesti doar ca mijloc de recreere sau ca unul de transport zilnic?

"Nu merg foarte des pe bicicleta si asta se intampla exclusiv din cauza lipsei pistelor din Bucuresti. Acum cativa ani s-au inaugurat niste piste pentru bicicleta insa ele de cele mai multe ori nu duceau acolo unde aveam eu treaba sau erau blocate de masini. Bucurestiul este un oras total neprietenos cu biciclistii asa ca pentru mine bicicleta ramane doar un mijloc de recreere".

2. Prietenii tai sunt biciclisti infocati? Cat de importanta este pentru ei bicicleta?

"Am prieteni pentru care bicicleta este un mod de viata si nu rateaza nicio ocazie sa dea o tura. Unul dintre ei este atat de infocat incat se trezeste duminica la 7 pentru un drum cu bicicleta pana la Giurgiu sau Snagov. Omul asta nu tine la masina lui cum tine la bicicleta".

3. Ce parere au ei despre pentathlonul I`Velo Bike Day, vor participa la el?

"Cu siguranta pentathlonul le-a atras atentia mai ales ca este prima editie si, in acest fel, intra si Bucurestiul in randul lumii. Daca weekend-ul trecut ne-am mandrit cu un maraton international in Capitala, ma bucur ca mai facem ceva miscare pana incepe iarna si pedalam impreuna pe 22 octombrie. Prietenii mei vor fi acolo".

4. Care proba a pentathlonului I’Velo Bike Day crezi ca e cea mai grea?

"Cred ca slow bike si puzzle sunt cele mai grele. Proba de Tricks o sa fie floare la ureche pentru cei care merg zilnic prin Bucuresti si sunt obisnuiti cu obstacolele. Cainii si masinile te calesc. Dar slow bike are potential sa fie o proba mai dificila pentru ca trebuie sa ramai in echilibru la viteze mici. Cat despre proba de puzzle sunt curios cum se vor descurca fetele…"

5. Daca nu ai fi MC ai participa la pentathlon?

"Cu siguranta. Dar ma simt onorat ca voi prezenta acest eveniment si sper ca voi convinge cat mai multi prieteni sa participe".

6. Cat de importanta crezi ca e bicicleta pentru un oras ca Bucurestiul?

"Bicicleta ar putea fi rezolvare problemelor de trafic din Bucuresti. Ma bucur cand descopar ca din ce in ce mai multi bucuresteni renunta la masina pentru a merge la serviciu cu bicicleta. Dar suntem inca departe. Mi-aduc aminte cand a fost “ziua fara masina” in toata Europa vedeam pe facebook poze postate de un prieten din Bruxelles si nu era nicio masina pe strazi, doar biciclete. Insa, in Bucuresti ziua aia a fost una dintre cele mai aglomerate.

7. E vreo sansa ca marile orase din Romania sa ajunga la nivelul Vestului in privinta acestui mijloc de transport eco – (al Olandei spre exemplu)?

"Sanse sunt. Si cred ca pretul tot mai mare al benzinei ajuta. Romanii se lasa convinsi de anumite lucruri cand simt puternic in buzunar ce se intampla. Cand pui pe hartie si vezi ca poti sa economisesti 300 de lei doar mergand cu bicicleta s-ar putea sa-ti para o idee foarte buna. Plus ca in felul asta faci si miscare si deja avem 2 in 1. Iar daca-i superoferta atunci sa fie primit".

Afla mai multe despre pentathlonul I’Velo Bike Day

 

“I’Velo Bike Day”, primul pentathlon din Romania dedicat exclusiv biciclistilor

Inchiderea sezonului velo este sarbatorita anul acesta prin evenimentul “I’Velo Bike Day”. Pe 22 octombrie, toti biciclistii din Bucuresti sunt asteptati la cel mai cool eveniment – “I’Velo Bike Day” – primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor, care va fi organizat de acum inainte in fiecare an. Evenimentul va avea loc in Parcul Herastrau si in Parcul Izvor, unde puteti afla daca sunteti cel mai bun Bicilist Urban.

”Lasati-va masinile acasa! Raiffeisen Bank va invita la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor. Va fi o zi in care cei cred ca doua roti sunt mai bune decat patru pot sa arate acest lucru. Biciclistii sunt una dintre cele mai active comunitati si vrem o zi numai a lor. Va asteptam la pentathlon!”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Alatura-te miscarii Velo Urbane si sarbatoreste cu Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank doi ani de existenta “I Love Velo” si 550.000 de utilizari in toata tara!

”I’Velo Bike Day este o celebrare a bicicletei urbane si primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor din Romania. Va asteptam pe toti la eveniment, pentru a sarbatori incheierea sezonului velo 2011”, a declarat Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei Green Revolution.

Toata lumea va castiga cate ceva la “I’Velo Bike Day”:

Participantii vor putea castiga trofelul “Cel mai bun Biciclist Urban”, 3 super-biciclete pentru cei care prind podiumul sau 10 biciclete in cazul mentiunilor speciale.

Dar toata lumea va fi castigatoare pentru ca ne vom revendica dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban ca mijloc de transport alternativ.

Ne dorim un oras mai curat, cu mai putine masini, sprijinul autoritatilor in realizarea de piste si parcari de biciclete.

Iar prin I`Velo, cel mai mare program de bike sharing din Romania, "bulgarele de zapada" al bicicletelor din tara noastra a inceput sa se rostogoleasca cu o mare viteza (peste 550.000 de utilizatori de la inceputul programului). Si acest lucru se vede si pe strazi, deoarece tot mai multi romani adopta bicicleta ca mijloc de transport eco si sanatos, atat pentru mediu cat si pentru fiecare dintre noi. Cine stie, in cativa ani am putea ajunge precum Olanda.

Florin Tulbure

Citeste si:

“I’Velo Bike Day” – afla care sunt probele primului pentathlon din Romania dedicat exclusiv biciclistilor

Vino la pentathlonul “I’Velo Bike Day” si castiga super-biciclete

spot_img

Ultimele știri