Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Iubitorii de animale din Germania cer boicotarea produselor romanesti

Un ONG din Germania ameninta ca va boicota produsele si turismul romanesc daca va intra in vigoare legea care prevede eutanasierea animalelor fara stapan. Organizatia a redactat o scrisoare pentru autoritatile romane si i-a invitat pe iubitorii de animale sa o semneze si sa o trimita in nume propriu.

Oricine doreste sa trimita acest mesaj autoritatilor romane poate intra pe site-ul organizatiei, unde trebuie sa isi lase datele, iar mesajul va fi transmis ca din partea sa.

Iata continutul scrisorii redactate de organizatia Sternenhof din Germania:

"Stimata doamna/ Stimat domn,

Urmaresc cu oroare evolutia situatiei din Romania privind permiterea uciderii animalelor fara stapan. Prezenta lege interzice uciderea animalelor fara stapan si arata lumii ca Romania se alatura angajamentelor politice si morale ale societatii din ziua de azi. Insa legalizarea uciderii animalelor fara stapan va duce la eutanasierea a sute de mii de caini. Acest lucru nu se incadreaza in cerintele impuse de UE statelor membre si trebuie tratat cu dispret.

Nu veti rezolva problema numarului urias de animale abandonate prin uciderea lor. Solutia aceasta va avea rezultate doar pe termen scurt. Populatia de animale fara stapan poate fi controlata doar prin castrarea lor.

Va rugam sa pastrati actuala forma a legii pentru protectia animalelor si sa eliminati prevederile legate de eutanasierea lor. Faceti un progres pe termen lung in privinta acestei probleme! Sustineti comunitatile, astfel incat sa preveniti cruzimea fata de animale, prin castrarea lor si educarea romanilor in vederea adoptarii valorile morale si responsabilitatile celorlalte state membre UE.
Voi boicota produsele romanesti si nu imi vor mai petrece vacanta in Romania daca veti incepe din nou sa ucideti animale fara stapan.
Dati dovada de ratiune si sensibilitate."

Astazi, membrii organizatiei Sternenhof au pichetat consulatul Romaniei din Munchen, protestand fata de fata de tentativa autoritatilor romane de a impune o legislatie care sa implice eutanasierea cainilor fara stapan. In paralel, un alt protest a fost organizat la Salzburg, de catre organizatia RespekTiere Osterreich.
 

spot_img

Ultimele știri