Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Japonia: Peste 154.000 de oameni, cautati pe Google Person Finder

Aplicatia Google Person Finder, care ii ajuta pe japonezi sa caute sau sa ofere informatii despre persoanele declarate disparute in urma cutremurului, a inregistrat pana acum date despre 154.800 de persoane.

Utilizatorii care cauta o anumita persoana trebuie sa introduca numele acesteia, iar aplicatia le va genera toate rezultatele care cuprind informatii introduse despre aceasta. Astfel, inclusiv persoanele care se afla in zone izolate, dar au acces la internet, le pot transmite cunoscutilor ca sunt in viata daca introduc informatii despre unde se afla.

Unii utilizatori dau detalii despre adresele la care se afla si unde pot fi gasiti sau ofera informatii despre alte persoane, precizand daca acestea sunt in viata sau nu.

Atunci cand vor sa ofere informatii despre o persoana, utilizatorii trebuie sa introduca numele acesteia, un mesaj si pot include o fotografie. De asemenea, acestia trebuie sa mentioneze daca au vorbit cu respectiva persoana dupa producerea dezastrului si care este statutul acesteia – daca utilizatorul este respectiva persoana sau a primit informatii despre aceasta sau stie ca persoana este decedata.

Google Person Finder a mai functionat si in cazul dezastrelor din Christchurch, Haiti si Chile.
 

spot_img

Ultimele știri