Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Japonia: Sute de cadavre, descoperite intr-un oras lovit de tsunami VEZI VIDEO  

Autoritatile japoneze au anuntat ca au descoperit intre 300 si 400 de cadavre in orasul de coasta Rikuzentakata, din prefectura Iwate, lovita de tsunami, relateaza postul de televiziune NHK. Peste 1.500 de persoane si-ar fi pierdut viata in seismul si tsunamiul produs vineri in Japonia, iar cel putin 2.500 de persoane au fost date disparute, potrivit Realitatea TV.

Pana acum, 215.000 oameni s-au refugiat in adaposturi, dupa ce casele lor au fost distruse sau avariate in urma dezastrului natural, potrivit BBC.

Bilantul oficial a crescut la 900 de morti, printre care si politisti, membri ai echipelor de interventie si altii care au incercat sa ajute persoanele aflate in pericol.
Cutremurul a avut magnitudinea de moment 8,9, fiind al cincilea ca magnitudine din lume, dupa 1900, si cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia. Acesta va redefini provocarile cu care se confrunta tara, impovarata deja de datorii, de stagnare economica si de o scadere a cresterii populatiei.

Seria de replici a continuat sambata – cea mai puternica avand magnitudinea 6,8 – alimentand panica din randul populatiei.

Mai multe sate si un oras au fost "spalate" in intregime de apele aduse de tsunami.

spot_img

Ultimele știri