La Satu Mare se colecteaza uleiul prajit

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare impreuna cu Primaria Satu Mare demareaza o campanie de colectare a uleiului prajit din locuintele satmarenilor, informeaza Agerpres.

Potrivit directorului APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, va exista un cort special amenajat pentru colectarea uleiului ars care va fi instalat in ultima saptamana a fiecarei luni in alta piata din municipiu pentru a fi mai usor de predat.

"Nu am organizat astfel de actiuni pana acum pentru ca nu am avut o firma autorizata sa colecteze uleiul si sa-l tranforme in bio-diesel", a precizat Elisabeta Bekessy. Actiunea va incepe pe 23 februarie si va continua saptamanal in diferite piete. De asemenea, APM va distribui cateva mii de pliante cu programul de preluare a uleiurilor, dar si faptul ca un litru de ulei face ca un milion de litri de apa sa devina nepotabila, ceea ce echivaleaza cu cantitatea de apa pe care o consuma un om timp de 14 ani.

Totodata, reautorizarea restaurantelor din partea Primariei Satu Mare va fi conditionata de incheierea unui contract cu o firma de preluare a uleiurilor folosite.

spot_img

Ultimele știri