Laszlo Borbely: Programul Rabla incepe din 18 martie

Programul national de casare a masinilor uzate va debuta saptamana viitoare, pe 18 martie, a anuntat astazi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, la deschiderea targului international de mediu Romenvirotec, care are loc la complexul expozitional Romexpo.

Ghidul pentru urmatoarea sesiune a programului a suferit modificari minore in ceea ce priveste relatia firmelor de tip Remat cu Administratia Fondului de Mediu, pentru a avea un control mai strict si date exacte despre automobilele casate.

Potrivit autoritatilor, anul trecut au fost casate 190.000 de masini, iar utilizatorii programului au achizitionat 63.000 de masini noi. Cele mai multe dintre masinile casate au avut o vechime de 15-20 de ani.

Cu toate ca este considerat un succes, datele autoritatilor arata ca programul Rabla si taxa de poluare nu au descurajat complet importul de masini second-hand din strainatate. Datele statistice arata ca, numai anul trecut, in Romania au fost importate si inmatriculate aproximativ 230.000 de automobile rulate, din care 130.000 au fost mai vechi de 10 ani.

80 de expozanti la Romenvirotec

Targul Romenvirotec se desfasoara in perioada 10-13 martie 2010, sub patronajul Ministerului Mediului și Padurilor, care participa atat in calitate de expozant, cat si in cadrul programului de conferinte. Panglica evenimentului a fost taiata azi dimineata de ministrul Laszlo Borbeli, care a fost insotit de comisarul sef al Garzii de Mediu Silvian Ionescu, de directorul Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, si de directorul Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, Iosif Nagy.

Editia din acest an reuneste peste 80 de firme participante din 10 tari: China, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia si Suedia.

Anul trecut, targul a reunit 102 firme din 13 tari, pe o suprafata de peste 3.000 metri patrati, iar in cele 4 zile de desfasurare a atras un numar de 4.200 de vizitatori atrasi de cele mai noi tehnologii in domeniul protectiei mediului.

Mihaela Pavnutescu

Cititi si: 4 pasi si peste 10 documente pentru a cumpara o masina prin programul Rabla
 

 

spot_img

Ultimele știri