Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Legea cainilor maidanezi, dezbatuta de Comisia pentru administratie publica si ONG-uri

Rezultatul discutiilor purtate astazi de reprezentantii organizatiilor pentru protectia animalelor cu unii membri ai Comisiei pentru administratie publica din Camera Deputatilor, in legatura cu controversata Lege a animalelor, este, deocamdata, nesatisfacator pentru iubitorii de animale.

La intalnirea de astazi, de la Palatul Parlamentului, unde ONG-urile au fost invitate de autoritati sa-si expuna punctul de vedere, au fost de fata Sulfina Barbu, presedinta Comisiei, Ioan Calin, vicepresedinte, Edler Andras Gyorgy, secretar, iar din partea ONG-urilor, Kuki Barbuceanu, Vier Pfoten, Raluca Simion, GIA, cat si alti reprezentanti ai organizatiilor de protectie a animalelor.

Presedintele Comisiei pentru administratie, Sulfina Barbu (PDL), a spus ca parlamentarii au in vedere, la elaborarea legii, siguranta cetatenilor, fara a afecta drepturile animalelor.

"Sa asiguram siguranța cetatenilor, fara a afecta drepturile animalelor. Vrem să facem o lege echilibrata", a susținut Barbu, care a apreciat ca se discuta de foarte multi ani problema cainilor fara stapan, dar fara ca aceasta problema sa fie rezolvata.

Sulfina Barbu a mentionat ca, in opinia sa, "cea mai importanta veriga" se refera la adoptia cainilor.
Reprezentantii ONG-urilor pentru protectia animalelor au pledat la Comisia pentru administratie a Camerei Deputatilor, pentru sterilizarea, si nu pentru eutanasierea cainilor fara stapan.

„Legea va fi supusa aprobarii Comisiei saptamana viitoare. Din discutii insa am tras concluzia ca nu va suferi modificari, adica tot consiliile locale vor fi acelea ce vor hotari soarta cainilor comunitari, iar fiecare edil va fi liber sa aleaga eutanasierea. Noi sustinem in continuare sterilizarea si returnarea in teritoriu a cainilor comunitari, ca singura solutie pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat pentru „Green Report”, Kuki Barbuceanu, manager de proiect, Vier Pfoten.

„Asteptam hotararea Comisiei, iar, daca aceasta va fi in favoarea eutanasierii, vom face tot ce ne sta in putinta sa impiedicam uciderea cainilor comunitari, caci asta se va intampla daca legea va fi aprobata, in plen, in forma initiala”, a spus Raluca Simion, reprezentant GIA.

Dupa intalnirea de astazi, dintre ONG-uri si autoritati, Legea animalelor va fi supusa din nou votului in Camera Deputatilor, saptamana viitoare, iar in functie de rezultat, va ajunge sau nu in plen.

Organizatiile solicita votarea Proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptata de Senatul Romaniei: gestionarea cainilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare si returnare a cainilor blanzi si controlul reproducerii cainilor cu stapan.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri