Locuri de munca pentru persoane defavorizate in intreprinderi de management al deseurilor

Patru regiuni din tara vor beneficia de cate o intreprindere sociala ce va fi infiintata pentru sprijinirea sistemului de management al deseurilor, in cadrul unui proiect lansat luna aceasta de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Ecorom Ambalaje.

Proiectul “Economia sociala – o solutie pentru mediul inconjurator” urmareste sustinerea managementului deseurilor prin integrarea pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din Romania.

In fiecare intreprindere sociala vor lucra minim 20 persoane apartinand grupurilor vulnerabile (familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, femei, persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat).

“In contextul economic actual, initiativele de dezvoltare a economiei sociale reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere a efectelor negative ale acestei perioade. Proiectul demarat de Salvati Dunarea si Delta are aceasta viziune. Totodata, ne propunem ca, prin intermediul intreprinderilor sociale infiintate, sa oferim solutii punctuale problemelor de gestiune ale deseurilor din Romania”, declara Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.  

Banii obtinuti vor fi reinvestiti

Desfasurat pe o perioada de trei ani, proiectul se va derula in regiunile Delta Dunarii, Arges si Bucuresti-Ilfov, urmand sa fie stabilita si o patra zona de implementare.

Activitatile derulate vor viza servicii de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje, existand posibilitatea extinderii acestui serviciu si la alte tipuri de deseuri reciclabile. Ele vor functiona pe langa operatorul desemnat, in localitatile unde exista servicii de salubritate, iar in zonele in care nu exista servicii de salubritate, acestea vor functiona pe baza unui acord cu primaria locala. 

Resursele financiare astfel generate vor fi reinvestite in derularea de programe, contribuind ulterior la cresterea independentei financiare si maximizarea impactului pe termen lung.

“Economia sociala – o solutie pentru mediul inconjurator” este un proiect initiat de Asociatia Salvati Dunarea și Delta in parteneriat cu Ecorom Ambalaje si co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013 “Investeste in oameni”. 

Raluca Petrescu

 

spot_img

Ultimele știri