Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Londra devine cel mai verde oras pana in 2012

Pe masura ce se apropie Jocurile Olimpice din 2012, autoritatile londoneze accelereaza masurile de mediu, intentionand sa transforme capitala Marii Britanii in cel mai verde oas din lume, informeaza Environmental Leader.

Primarul Londeri, Boris Johnson, a afirmat ca Olimpiada este un stimul suplimentar pentru inverzirea orasului, si a amintit ca exista deja o tinta fixata pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 60% pana in 2025. El a mai explicat ca toate cladirile comerciale si domestice trebuie renovate, pentru ca sunt responsabile pentru 70% din emisii.

Johnson, un biciclist pasionat, a mai adaugat ca vrea sa creeze piste mari pentru ciclisti, care sa inconjoare orasul. In plus, in urma summitului C40 Large Cities Climate de la Seul, Londra ar putea inlocui vehiculele din transportul in comun cu automobile electrice. Initiativa ar putea fi luata in considerare si de alte orase ca Tokyo, Toronto, Sydney, Jakarta si Sao Paulo, ai caror reprezentati participa la summitul din capitala Coreei de Sud.

Inlocuirea celor 8.300 de autobuze si 32.000 de taxiuri diesel cu vehicule ce emit o cantitate mult mai mica de carbon ar putea asigura indeplinirea tintei fixate pentru emisii.

Foto: cuboidal.org

spot_img

Ultimele știri