Marca Funai revine in Romania

Compania japoneza Funai, cu o traditie de aproape 60 de ani, a intrat oficial pe piata din Romania.

Primele produse oferite in Romania sunt televizoarele din gama LED – KATANA LC10.

Principala lor caracteristica este utilizarea noului procesor Clear Pix Performer, care permite reducerea consumului de energie fara a pierde din calitatea imaginii.

Primul model prevazut a fi comercializat in Romania este televizorul Funai 32FL532, care va incorpora tunerul DVB-T MPEG-2/4, destinat receptiei programelor digitale in conditii de cea mai buna calitate.

O caracteristica a noului aparat TV va fi functia de inregistrare, care permite stocarea programelor digitale pe o memorie USB cu timer.

Ambalaj redus cu 20 la suta, pentru a diminua volumul deseurilor

Din grija pentru mediul inconjurator, volumul ambalajului din carton al noilor televizoare a fost redus cu 20 la suta – lucru posibil si datorita faptului ca televizoarele Katana au numai doi centimetri grosime.

“Momentan produsele noastre sunt in lanțul de magazine Dedeman. Magazinele in care vor fi prezente produsele noastre se vor extinde in perioada urmatoare, suntem in discuții legat de acest subiect. Estimam ca vanzarile ar putea ajunge la 3 milioane de euro in acest an”, considera Barbu Alexandrescu, director de vanzari al Funai pentru Romania.

In Romania, televizoarele Funai vor avea un sistem de garantie de 5 ani. In plus, clientilor li se va garanta inlocuirea aparatului TV cu altul nou, in primii doi ani de la achizitie, daca pe ecran apare un pixel mort (programul „Zero Pixeli Morti”).

“Produsele Funai au luat nastere cu gandul la familii, la siguranta mediului in care acestea traiesc. Noua strategie Funai ia in considerare modificarile pietei, semnificatia reputatiei marcii, limitarile proprii, comportamentul concurentei, insa, inainte de toate, raspunde asteptarilor clientului”, declara Rafal Dziedzic, general manager Funai Electric Europe.

Compania Funai, cu sediul central la Osaka, a devenit in ultimii ani unul dintre cei mai importanti furnizori de aparatura electronica din Japonia si SUA. Firma numara peste 20.000 de angajați, in intreaga lume, si produce peste 60 de milioane de dispozitive electronice pe an.

In 2007 a inceput si constructia fabricii din Polonia, la Nowa Sol, care livreaza in prezent produse pentru tarile Europei centrale si de est, inclusiv pentru Romania, precum si pentru Rusia și Mongolia.

In Romania, marca Funai a fost raspandita mai ales inainte de anul 1989, ca producator de televizoare si videocasetofoane.

Mihai Diac

Citeste si:

Whirlpool, lider de popularitate la electrocasnice

spot_img

Ultimele știri