Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Marea Britanie, de la ”vara indiana” la zapada si uragane

Dupa ce, in primele zile de octombrie, temperaturile de peste 30 de grade Celsius i-au scos pe englezi la plaja, de poimaine acestia vor trece direct la paltoane si manusi, deoarece frigul, zapada si uraganele se vor abate peste Marea Britanie, scrie „Daily Mail”.

Temperaturile ridicate reprezinta un fenomen destul de rar in Marea Britanie, iar cea mai calda zi din octombrie, inregistrata in acest secol, va fi urmata de ploi, cat si de temperaturi care vor ajunge in muntii Scotiei, la sfarsitul acestei saptamani, chiar la -10 grade Celsius.

Ultimul record de temperatura s-a inregistrat in octombrie 1985, in orasul March, iar valorile termice neobisnuite din weekend i-au facut pe englezi sa denumeasca aceste 2 zile aproape caniculare  „vara indiana”. Vegetatia a fost si ea perturbata, in gradinile Societatii Regale de Agricultura din Surrey, sudul Angliei, freziile si rododendronii dand in floare peste noapte.

Meteorologii au anuntat ca noaptea, din cauza temperaturilor scazute, va fi posibil inghetul, in unele zone din nordul Marii Britanie, iar dimineata va bate vantul si va fi ceata.

Potrivit acestora, frigul care vine dinspre zona arctica va cobori treptat spre sudul tarii si chiar din acest weekend ar putea aduce zapada, iar uraganul Ofelia se pregateste, si el, tot la sfarsitul acestei saptamani, sa loveasca Anglia.

In Scotia si Irlanda temperaturile sunt deja in scadere, urmand ca pana la sfarsitul saptamanii, sa se faca frig in toata tara.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Ploile vin peste patru zile
Pasarile din Marea Britanie, amenintate de frigul extrem
Incalzirea globala va omori una din zece specii de pasari din Anglia
 

spot_img

Ultimele știri