Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Masdar primul oras 100% ecologic din lume

Abu Dhabi a pus bazele orasului Masdar, primul oras din lume fara emisii de carbon, fara deseuri si fara masini, pentru care a fost alocat un buget total de 22 de miliarde de dolari.

Orasul va deveni destinatia-cheie pentru companiile care folosesc tehnologie curata, iar General Electric (GE) este unul dintre partenerii care au fost interesati de aceasta noua initiativa, pentru a contrabalansa experienta energetica bazata pe gaze naturale si petrol prin tehnologiile inovatoare pe care compania le detine in domeniul energiei eoliene si solare.

„Imaginati-va un oras cu 50.000 de locuitori, fara masini, cu sisteme de transport si retele de metrou care functioneaza pe baza energiei generate de panourile solare, cu cladiri care nu genereaza deseuri. Un oras care este pus in miscare de resursele naturale de care dispunem. Acest tip de exercitiu imaginativ trebuie valorificat“, a declarat Nabil Habayeb, presedinte si director executiv al GE Orientul Mijlociu si Africa.
 
Masdar va maximiza avantajele tehnologiilor durabile, cum ar fi celulele fotovoltaice si energia solara concentrata, printr-o abordare integrata a planificarii si a proiectarii.
 
Prin implementarea acestor tehnologii, orasul Masdar va economisi echivalentul unei cantitati de petrol in valoare de peste 2 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, valoare calculata pe baza preturilor actuale ale energiei. De asemenea, orasul va crea peste 70.000 de locuri de munca.

Necesarul de apa va fi redus la mai putin de jumatate, orasul Masdar va necesita aproximativ 8.000 metri cubi pe zi de apa desalinizata, fata de peste 20.000 metri cubi pe zi in cazul oraselor traditionale.

spot_img

Ultimele știri