Masina care merge cu aer

Un producator auto american planuieste sa dezvolte o masina care merge cu aer. Desi nu va fi un vehicul foarte rapid, Zero Pollution Motors, producatorul proiectului, pariaza ca oamenii vor fi dispusi sa dea peste 20.000 de dolari pe o masina care merge pe nimic altceva decat aer si putin ulei vegetal sau benzina, informeaza Kiplinger.

Principiul este simplu. Masina, denumita CAV, este dotata cu un rezervor (o butelie) de aer comprimat care este suflat cu putere in capul pistonului, mimandu-se explozia amestecului combustibil. Aceasta poate atinge o viteza de 56 kilometri pe ora numai pe aer comprimat si este numai buna pentru 80% dintre consumatorii care strabat drumuri de la munca, acasa si la cumparaturi.

Pe autostrada, CAV poate parcurge cu viteza economica aproximativ 1.300 de kilometri cu ajutorul unui mic motor care compreseaza aerul din exterior pentru a mentine rezervorul plin. Motorul nu este pretentios intrucat acesta poate merge atat pe benzina sau diesel precum si pe biodiesel, etanol sau ulei vegetal. Vehiculul poate fi disponibil destul de curand la un pret accesibil.

Anul trecut, producatorul auto indian Tata Motors a venit primul cu ideea dezvoltarii unui automobil care sa functioneze pe baza de aer comprimat. Botezat Air Car, micul model este pus in miscare de forta aerului comprimat care actioneaza pistoanele motorului.

spot_img

Ultimele știri