Mattel renunta la ambalajele papusilor Barbie furnizate de APP, in urma presiunilor Greenpeace

In urma campaniei globale a grupului Greenpeace impotriva producatorului de jucarii Mattel, compania a cerut furnizorilor sa nu mai cumpere produse de la Asia Pulp and Paper (APP), acuzata de taierea padurilor tropicale din Indonezia.

„Mattel nu sustine defrisarile si nu are un contract direct cu APP. Achizitionam ambalaje de la o multime de furnizori si nu este o practica obisnuita de afaceri sa impunem furnizorilor sursele pentru materiale“, a precizat Mattel pe pagina sa de FaceBook.

Compania a anuntat o noua initiativa pentru a limita pagubele produse de asaltul Greenpeace la adresa papusilor Barbie si Ken, scrie LA Times. „Le-am cerut furnizorilor nostri de ambalaje sa nu mai cumpere de la APP, in timp ce noi investigam acuzatiile de defrisare”, a spus Mattel in declaratia de pe Facebook

Greenpeace, una dintre cele mai mari organizatii care lupta pentru protectia mediului, si-a lansat marti campania impotriva Mattel, prin afise uriase agatate la sediul companiei din California. De asemenea, a postat pe YouTube clipuri video socante, in 18 limbi, in care o papusa animata Ken urmareste cum Barbie macelareste tigri si urangutani, apoi apare mesajul “V-ati gandit ca Barbie este un criminal in serie?”.

Conform campaniei Greenpeace, Barbie are o contributie imensa la defrisarea padurilor indoneziene, inclusiv a zonelor in care traiesc specii amenintate cum ar fi tigri, urangutani sau elefanti, doar pentru a avea un ambalaj ieftin. 

Mattel, compania care produce papusa Barbie, foloseste pentru ambalaje hartie care provine de la cea mai cunoscuta companie forestiera din Indonezia, Asia Pulp and Paper (APP).

Pentru obtinerea acestor ambalaje ieftine, care se arunca apoi la gunoi, sunt distruse paduri intregi, precum si habitatul unor specii amenintate.

Foto: sprocketink.com

Citeste si:

Greenpeace: Barbie distruge padurile tropicale din Indonezia

spot_img

Ultimele știri