Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Microbii au inghitit o parte din mareea neagra din Golful Mexic

Pata de petrol din Golful Mexic, mare cat cartierul newyorkez Manhattan, a fost aproape desfiintata de o specie de microbi, recent descoperita, anunta Reuters.

Potrivit specialistilor de la Laboratorul National Lawrence Berkeley din SUA, aceste microorganisme au ajutat foarte mult la degradarea in mod natural a compusilor petrolului, contribuind la reducerea semnificativa a petei de petrol din mare.

Aceste asa-numite proteobacterii s-au adaptat la conditiile din apa marii si au reusit sa biodegradeze hidrocarburile din petrol mult mai rapid decat se asteptau oamenii de stiinta, fara a epuiza oxigenul din apa, asa cum fac majoritatea bacteriilor.

Hidrocarburile din petrolul brut devarsat de platofma petroliera BP au stimulat abilitatea microbilor de a le degrada in apa rece, a explicat Terry Hazen de la Laboratorul National Lawrence Berkeley din SUA.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca aceste noi specii de microbi s-au autoeducat de-a lungul a milioane de ani sa caute orice urma de petrol si sa o degradeze in mod natural.

Sorina Covrig

spot_img

Ultimele știri