Microferma bio, o afacere sanatoasa si la indemana

Totul a inceput in urma cu 5-6 ani, cand Marin Dumbrava a cultivat lucerna pe terenul sau de aproape un hectar situat in comuna Joita, din Ilfov.

Apoi, a plantat cativa pomi fructiferi, vita-de-vie, fructe de padure si legume. Barbatul a plecat de la dorinta de a pune pe masa familiei doar legume sanatoase, crescute fara pesticide, iar pentru cei care i-au devenit clienti aplica acelasi principiu.

A discutat cu fiul sau, student la Agronomie, si au stabilit exact ce vor pune in gradina si in cosurile pentru clienti.

„Inainte, cand mancam ceva, imediat simteam ca ma doare ficatul. Legumele nu aveau niciun gust. Acum, in fiecare seara imi fac o salata de castraveti din gradina si nu mai am nicio problema”, povesteste el.

Acum, fermierul cultiva rosii, vinete, salata, ceapa, morcovi, conopida, ardei, castraveti, fructe de padure si multe altele, in functie de sezon. Semintele pe care le foloseste sunt de import, deoarece in Romania nu se produc seminte cu certificat bio.

Cititi mai multe aici.

Cititi si Paradoxul eco la romani: 80% import, 80% export

spot_img

Ultimele știri