Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Milioane de grauri asediaza cetatea eterna

Ecologistii italieni incearca sa alunge stolurile de grauri din Roma folosind inregistrari cu tipetele scoase de pasari atunci cand sunt in pericol, informeaza Telegraph. Italienii nu mai suporta prezenta alarmanta a pasarilor in capitala.

Milioane de grauri invadeaza in fiecare toamna Roma, iar excrementele lor dauneaza monumentelor istorice ale orasului.

Autoritatile italiene au decis de data aceasta sa ia masuri mai drastice, in urma plangerilor repetate ale locuitorilor. Timp de trei zile, la asfintit au fost folosite explozii pentru a alunga pasarile catre zona rurala, dar multi dintre grauri au ramas.

Voluntarii de la Liga Italiana de Protectie a Pasarilor folosesc inregistrari cu tipete de frica amplificate pentru a le alunga din oras, dar pasarile nu se lasa pacalite cu usurinta.

“Folosim un tipat diferit in fiecare zi”, a declarat Giovanni Albarella, coordonator al ligii. “Ideea este sa le facem sa creada ca sunt in pericol”, a mai adaugat acesta.

Pasarile cauzeaza multe probleme locuitorilor Romei. Cand ploua, excrementele lor formeaza o pojghita alunecoasa pe strazi, periculoasa pentru motociclisti si biciclisti.

La inceputul acestei luni, un Boeing 737 de pasageri a trebuit sa aterizeze fortat dupa ce a lovit un stol de grauri la decolare.

Roma nu este singura capitala europeana asaltata de pasari. Autoritatile londoneze au folosit in trecut soimi pentru a goni porumbeii din Trafalgar Square.
 

spot_img

Ultimele știri