Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mina de uraniu, intr-un sit Unesco

Tanzania vrea sa deschida o mina de uraniu in Parcul Selous, a doua rezervatie naturala din Africa, declarata de Unesco parte a patrimoniului mondial al umanitatii, scrie 20minutes.com.

Informatia a fost facuta publica de oficiali ai Ministerului tanzanian al Energiei, care au declarat  ca societatea australiana Mantra Ressources intentioneaza, incepand din 2012, sa exploateze uraniu din partea de sud a Parcului Selous.

Parcul Selous are o suprafata de 54.600 de kilometri patrati, iar cantitatea de uraniu care se gaseste in aceasta rezervatie naturala africana este estimata la 24.400 de tone.

“Pregatirile pentru exploatarea uraniului au inceput, dar mina nu va fi operationala decat spre sfarsitul anului, deoarece trebuie sa respectam mai multe conditii impuse de Unesco”, a declarat , pentru AFP, ministrul tanzanian al Energiei, William Ngeleja.

William Ngeleja a precizat ca aceste conditii, impuse de Unesco, presupun evaluare impactului pe care mina de uraniu o va avea asupra mediului inconjurator, cat si obtinerea autorizatiilor de mediu.

Ministrul s-a aratat optimist si a spus ca, deja, o echipa a Unesco se afla in rezervatie pentru verificari, iar ministrul Turismului si Resurselor Minerale din Tanzania, Ezekiel Maige, a adaugat ca membrii Comitetului Unesco si-au dat recent acordul, conditionat insa, pentru deschiderea minei din Parcul Selous.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri