Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministerul Mediului aloca 25 milioane euro pentru impaduriri in sudul tarii

Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a anuntat, duminica, la Dabuleni, ca Ministerul Mediului a decis alocarea unei sume de 25 de milioane de euro pentru impaduriri in zona de sud a tarii, informeaza Agerpres.

Liderul social-democrat, prezent la lansarea campaniei de impaduriri in sudul tarii, l-a felicitat pentru acest program pe ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a ales ca cea mai importanta suma de bani, de 25 milioane de euro, fonduri nerambursabile, sa fie destinate impaduririlor. Aceasta suma va putea fi folosita de autoritatilor publice locale, de ocoalele silvice, de proprietari, administratori sau simpli cetateni, care vor avea astfel posibilitatea sa realizeze impaduriri si perdele de protectie.

"Zona in care se vor face aceste impaduriri se intinde de aici, din Oltenia, de la Dabuleni, si pâna la Focsani. Ministrul Agriculturii a decis, complementar cu acest program, lansarea prin ROMSILVA a unui program la fel de ambitios si care impreuna cu societatile private si cu organizatiile neguvernamentale va putea permite, in urmatorii ani, României sa revina la suprafata de peste 30 la suta din teritoriul national cu paduri. În acest moment suprafata impadurita la nivelul tarii este de 24 la suta", a precizat Mircea Geoana.

El a spus ca doreste sa transmita un mesaj foarte clar celor care "siluiesc si omoara padurile, pentru ca acestia nenorocesc generatii de români pentru a obtine un profit imediat". Potrivit presedintelui social-democrat, acesti oameni transforma zone intregi ale tarii in zone de desert ca cele din Sahara si pun in pericol viata generatiilor urmatoare, ce vor fi obligate sa asiste la schimbari climatice fara precedent, care ar putea aduce România in situatia de a trece din zona climei temperate intr-una asemanatoare celei din Orientul Mijlociu.

"În Orientul Mijlociu, de exemplu in Israel, unii transforma desertul in oaza, iar noi, in ultimii 20 de ani, ne-am permis cu iresponsabilitate sa transformam oaza in desert", a declarat Geoana. Presedintele PSD a participat duminica, la Dabuleni, localitate aflata in colegiul sau senatorial, la demararea unei campanii de plantare a circa 7 hectare de padure intr-una din zonele supuse desertificarii din judetul Dolj. Cu acest prilej, Geoana a plantat un copac impreuna cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si presedintele filialei PSD Dolj, Ion Prioteasa, copac care poarta o tablita cu numele liderului PSD.

spot_img

Ultimele știri