Ministerul Turismului sustine “Let`s Do It, Romania!”

Proiectul “Let`s Do It, Romania!” va beneficia de sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru informarea autoritatilor publice si a hotelierilor cu privire la obiectivul initiativei.

In acest sens, reprezentantii MDRT au semnat la inceputul acestei luni un acord de parteneriat in vederea sprijinirii organizarii si implementarii proiectului in perioada august-septembrie 2010.

Potrivit reprezentantilor institutiei, MDRT va promova actiunea ”Let`s Do It, Romania!” in randul operatorilor economici din domeniul turismului, va comunica necesitatea gestionarii deseurilor conform normelor legale si va informa autoritatile publice din statiunile turistice din Romania cu privire la obiectivele acestui proiect.

Ministerele, responsabile cu informarea

”Pana in prezent au fost semnate parteneriate cu Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei si cu cel al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Exista dialog pentru extinderea parteneriatelor si cu Ministerul Culturii si cu Ministerul Administratiei si Internelor”, a declarat Anamaria Hâncu, coordonatorul echipa de comunicare a proiectului. Ea a mentionat ca prin intermediul autoritatilor proiectul se bucura de sustinere mai ales in judetele Mures, Dolj si Cluj.

“Let`s Do It, Romania” este un proiect de implicare sociala ce isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste gestiunea corecta a deseurilor si aplicarea legislatiei de mediu. Obiectivul proiectului este curatarea arealelor naturale de pe teritoriul intregii tari intr-o singura zi, 25 septembrie 2010. Actiunea va mobiliza un numar mare de voluntari, cetateni si institutii publice.

Raluca Petrescu
Foto: letsdoitromania.ro

spot_img

Ultimele știri