Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministrul Mediului: „Exista judete care vor returna prefinantarea din fonduri europene”

Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, s-a declarat nemultumit de absorbtia fondurilor europene si a spus ca, in cazul in care beneficiarii acestora nu reusesc sa implementeze proiectele, vor fi obligati sa returneze banii pentru prefinatare.

„Exista deja 3 sau 4 judete care vor fi nevoite returneze refinatarea din fondurile europene. Este inadmisibil sa primesti prefinatare si sa nu faci nimic, in cazul in care mingea se afla in terenul dumneavoastra, al beneficiarilor. Suntem in al 12-lea ceas in ceea ce priveste cheltuirea banilor ramasi.  Avem in acest moment peste 260% semnare de contracte fata de angajamentele Romaniei in ceea ce priveste semnarea contractelor. In mod logic, trebuie sa cheltuim 5,6 miliarde euro pana in 2015, dar pana acum am cheltuit putin peste 100 de milioane. Nu mai e timp de vorbe, este nevoie de fapte”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, cu ocazia seminarului cu tema „Programul Operational Sectorial Mediu – progres in implementare 2010-2011”.

Ministrul Mediului a mai spus ca in toate programele pe mediu platile catre beneciari vor continua sa fie realizate, insa din bugetul de stat: „Vreau sa va informez ca, in momentul de fata, din cauza unor probleme de sistem, si in urma unor discutii cu oficialii europeni, s-a luat decizia ca la nivelul Romaniei, la toate programele, sa rezolvam din buget platile catre beneficiari. Am inceput un set de controale mai riguroase in ceea ce priveste pregatirea si derularea licitatiilor”.

"Exista si judete care au reusit sa implementeze proiectele, nu era nevoie de multi bani pentru depunerea documentiei, iar acum isi vor primi banii inapoi. Printre le se numara Suceava si Constanta, insa numarul acestor judete este destul de mic. S-a cheltuit, in general, foarte putini din fondurile alocate de UE pentru mediu fata de posibilitati", a mai spus Laszlo Borbely.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri