Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mistretii de la Balc, gratiati o saptamana

Pe ultima suta de metri, vanatoarea de la Balc s-a amanat cu o saptamana, desi, potrivit traditiei, ea se desfoasoara in cel de-al treilea week-end al lunii ianuarie.

Motivele acestei amanari nu sunt cunoscute inca, iar primarul comunei, Arsenie Marosan spune ca nici in week-end-ul viitor nu stie sigur daca, pe domeniul omului de afaceri Ion Tiriac, vor sosi vanatorii.

“Data exacta nu o aflam decat cu cateva zile inainte. Dupa cate stiu eu, in acest an, vanatoarea va fi pe 22 si 23 ianuarie. Primaria nu a primit insa oficial nicio informatie despre ce urmeaza sa se intample pe domeniul domnului Tiriac”, a declarat pentru “Green Report”, Arsenie Marosan, primarul din Balc.

Cu toate acestea, Marosan a confirmat ca este invitat deja la ospat, probabil in calitate de amic.

“La vanatoare nu sunt invitat, ca nu-s vanator, dar merg la masa de duminica (n.red.- 23 ianuarie a.c.)”, mai spune primarul Marosan.

Intrebat despre febra pregatirilor de la Balc, primarul a spus ca nu stie nimic, deoarece totul se petrece discret pe domeniul lui Tiriac.

“Primaria nu se implica cu absolut nimic si nici localnicii. In acest an doar cativa dintre ei vor fi tocmiti ca gonaci, in rest bucatarii si restul personalului sunt adusi din alta parte. Cazarea oaspetilor se face in castel, si nu in pensiunile din Balc. Noi nu vedem decat masinile care gonesc spre portile domeniului si atat”, explica Arsenie Marosan.

In afara de masinile de lux ce intra pe poarta Balcului, satenii mai vad insa si tirurile imense care ies pe portile castelului carand lesurile de mistreti spre caminele de batrani din Bihor sau din alte judete.

Spre deosebire de primar, care o sa  cinsteasca alaturi de fabricanti sau bancheri veniti din lumea-ntreaga la Balc sa impuste mistreti si caprioare.

Magnati de la Daimler Chrysler sau Porsche vaneaza pe mosia lui Tiriac

Din 2005 incoace, la Balc vaneaza personalitati cum ar fi Klaus Mangold, presedintele Daimler Chrysler, Wolfgang Porsche, mostenitorul companiei Porsche, Siegfried Wolf, presedintele companiei de componente auto Magna Europa sau Carlo Pesanti, presedintele Italcementi.

Dintre romani ii amintim pe Dimitrie Sturza, Elan Schwartzenberg sau prahoveanul Mihai Tufan.

Revista „Anuntul Vanatorului” scrie si ea in editia electronica despre „legendara vanatoare de la Balc”.

Anul acesta, potrivit publicatiei, la Balc sunt asteptati 30 de oameni de afaceri din tara si strainatate. Revista face si o statistica a rezultatelor inregistrate la partidele de vanatoare care au loc din 2005 in complexul cinegetic privat de la Balc.

ISTORICUL PARTIDELOR DE VANATOARE DE LA BALC

2005 – 33 de invitați – 185 piese recoltate

2006 – 28 de invitați – 201 piese recoltate

2007 – 30 de invitați – 180 piese recoltate

2008 – 26 de invitați – 150 piese recoltate

2009 – 25 de invitați – 208 piese recoltate

2010 -30 invitati – 130 piese recoltate

Sursa: „Anuntul Vanatorului”

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri