Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mitingul maidanezilor a scos in strada sute de iubitori de animale

Sute de persoane au manifestat astazi in fata Palatului Parlamentului la mitingul organizat de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) impotriva eutanasierii cainilor fara stapan.

Acestora li s-au alturat alte sute de iubitori de animale din tara, care au protestat, la randul lor, fata de uciderea in masa a cainilor comunitari.

La Bucuresti, in Parcul Izvor s-au strans reprezentanti a peste 30 de organizatii de protectie a animalelor care, alaturi de pensionari, copiii si tineri, au manifestat pasnic pentru gasirea unor solutii civilizate de rezolvare a problemei cainilor maidanezi.

Pensionarii vor sa salveze maidanezii

“Trebuie sterilizati in primul rand cainii care au stapan, deoarece acestia, lasati liberi prin parcuri sau in fata blocurilor, contribuie semnificativ la inmultirea necontrolata a maidanezilor”, a declarat pentru “Green Report” Elena Dinca, pensionar din Bucuresti.

“Cainii sunt animale iubitoare si nu trebuie ucisi. Nu este vina lor ca se inmultesc haotic si bantuie pe strazi. Vinovati sunt cei de la conducere care nu vor sa gaseasca solutii si prefera sa-i omoare sau sa-i incarcereze in adaposturi”, spune o alta iubitoare de animale, tot din Capitala, Mariana Bibiri, pensionara.

La miting a fost prezent si fostul deputat Marius Marinescu, autorul “Legii Marinescu 2”, care sustine sterilizarea cainilor si reintoarcerea acestora in teritoriu ca unica solutie a situatiei in care se afla aceste animale.

Marius Marinescu: “Elena Udrea, aceasta Cruella a maidanezilor din Romania”

“Legea pe care am propus-o, si care zace de 3 ani in Camera Deputatilor, este in deplin acord cu normele UE. A fost conceputa impreuna cu reprezentantii ONG-urilor, dupa modelul statelor europene, unde problema maidanezilor a fost rezolvata civilizat. La noi insa, exista interese obscure din partea autoritatilor care cheltuiesc sume imense in numele cainilor maidanezi . Este deplorabila declaratia ministrului Elena Udrea, aceasta Cruela a maidanezilor din Romania, pentru care singura solutie este uciderea in masa a cainilor comunitari”, a mentionat Marius Marinescu.

La Timisoara, iubitorii de animale s-au intins in zapada, in semn de protest

Si in tara au avut loc demonstratii pasnice impotriva eutanasierii cainilor fara stapan. La Cluj, in Piata Matei Corvin, s-au strans pentru un sfert de o ora peste 100 de manifestanti, voluntari si reprezentatnti ai FNPA, cat si ai organizatiilor de protectie a aniamlelor.

“Pe haine am avut prinse sloganuri prin care sustinem sterilizarea cainilor si ne declaram impotriva eutanasierii. Multi clujeni nu sunt de acord cu prinderea si uciderea acestor animale fara aparare”, a spus Iuliana Zuber, reprezentanta FNPA Cluj.

La Timisoara, peste 100 de iubitori de animale s-au strans in Piata Unirii si au stat cel putin 3 minute intinsi pe spate, pe zapada, protestand astfel fata de intentia autoritatilor de a ucide cainii maidanezi.

“Am incercat in acest fel sa atragem atentia tuturor asupra sortii cainilor fara stapan.Pentru 3 minute toti cei care ne-am aflat in Piata Unirii, am stat intinsi pe spate, in zapada, acesta fiind modul nostru de a protesta fata de eutanesierea cainilor comunitari”, a spus Mihaela Graure, reprezentanta FNPA – Timisoara.

Printre organizatiile din Capitala si din tara care au fost prezente astazi la mitingul din fata Palatului Parlamentului, organizat de FNPA, s-au numarat Robi, Save the Dogs, Ploiesti-Munchen, Depind de noi sau Ia-ma acasa.

Soarta cainilor, la discretia Camerei Deputatilor

“Speram din tot sufletul ca autoritatile sa tina cont si de parerea iubitorilor de animale si sa adopte Legea Marinescu2, caci este singura solutie pentru cainii maidanezi. Altfel, vor fi prinsi si internati in adaposturile puse la dispozitie de primarii care sunt adevarate lagare. Nici aici nu vor sta multa vreme, deoarece intentia autoritatilor este sa-i ucida cat mai curand”, arata Carmen Arsene, presedinta FNPA.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri